„Denně odehraju až sedm her, když nepočítám týmový trénink,“ popisuje donk svůj běžný den

  • 13. 05. 2024 12:00
Zdroj titulní fotografie: Rivarly

Hvězdný hráč týmu Spirit Danil „donk“ Kryshkovets se v únoru po vítězství na IEM v Katovicích dostal do centra pozornosti. Sedmnáctiletý mladík šokoval svět svými dovednostmi, ale není divu, že je tak dobrý, když uvážíme jeho ohromující tréninkový režim.

Být profesionálním hráčem není nic snadného. Spirit podstupuje každodenní herní tréninky a teoretické lekce. To ale donkovi očividně nestačí, podle svých slov totiž také věnuje vyčerpávající množství času extra sólovým tréninkům.

Soudě podle jeho rutiny to vypadá, že donk tráví téměř všechen čas hraním CS2. „Po skončení týmového tréninku si můžu hrát sám pro sebe a denně odehraju až sedm her, když nepočítám týmový trénink. Když si myslím, že potřebuji víc, jdu si zahrát ještě něco navíc,“ řekl donk v rozhovoru pro Esports.gg 12. května.

Donk neupřesnil, kolik hodin se svým týmem trénuje, ale vzhledem k rozvrhu ostatních týmů lze odhadnout, že kolem osmi hodin denně. Přidat k tomu sedm zápasů zní únavně.

Ale po vítězství na IEM v Katovicích a získání ceny MVP je jasné, že oběti stály za to. Spirit zůstává konkurenceschopným týmem v CS2, dosáhl na čtvrtfinále PGL Copenhagen Major a nyní se připravuje na tři turnaje během jednoho měsíce.

Sedmnáctiletý se zasvětil CS2, jak lze soudit podle počtu hodin, které ve hře strávil. V době psaní zaznamenává jeho Steam profil 14 122 odehraných hodin Counter-Strike. To je přibližně 588 dní, nebo rok a půl. Neuvěřitelné.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.