ESL zavádí BO3 formát na IEM Cologne 2024! Blíží se konec zkrácených BO1 zápasů v CS2?

  • 26. 07. 2024 11:00
Zdroj titulní fotografie: Esport1

Na nejbližším očekávaném IEM Cologne 2024 se nebudou hrát žádné zápasy v režimu best-of-one, organizátoři ESL dnes odhalili strategii více zaměřenou na zápasy hrané na tři mapy.

Best-of-one patří dlouhodobě mezi nejméně oblíbené turnajové formáty mnoha fanoušků a dokonce i profesionálních hráčů, jako je Adam Friberg, který se před téměř 10 lety velmi hlasitě vyjadřoval o tom, jak nesnáší tuto zkrácenou hru. Navzdory protestům však BO1 zůstávaly na scéně i nadále; až nedávný Esports World Cup posloužil jako bod zlomu.

Friberg: "Counter-Strike should not be played BO1"
byu/sanningos inGlobalOffensive

EWC mělo „Resurrection Stage“, kde se hrály BO1 zápasy. V této části se představily týmy, které byly prakticky vyřazeny z globálního turnaje, a měla dát jednomu z nich poslední šanci. Ačkoli myšlenka dát takovým týmům poslední šanci vypadala inovativně, vyškrtla důležitou část CS2-adaptace.

Série hrané na třech nebo dokonce pěti mapách umožňují týmům přizpůsobit se a přehrát své soupeře v průběhu času, zatímco BO1 mohly upřednostňovat laciné strategie. Hlavním důvodem, proč jsou BO1 často upřednostňovány, je úspora času a peněz. Přechod na BO3 by mohl pro ESL znamenat organizaci delšího turnaje, což by také zvýšilo náklady.

Fanoušci CS2 rychle projevili své uznání této změně, přičemž mnoho z nich doufá, že se podaří, aby tuto změnu provedlo více pořadatelů turnajů. Několik dalších organizátorů turnajů již začalo opouštět od BO1, například BLAST Premier: Fall Final 2024 a ESL Pro League Season 20, které se budou konat v září tohoto roku, zůstávají u zápasů hraných na tři a pět map.

CS2 není jediným soutěžním titulem s problémem okolo BO1. K situaci se vyjádřili také fanoušci Dota 2 a League of Legends. Zatímco BO1 zápasy mohou přinést některé z největších překvapení v soutěžním hraní, nemohou se přiblížit napětí ze série hrané na tři nebo pět zápasů.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.