Nepřetržitá série FaZe: Stálice na všech CS Majorech od založení

  • 20. 02. 2024 17:00
Zdroj titulní fotografie: FaZe

Pozoruhodná cesta týmu FaZe Clan skrz Counter-Strike Majory je důkazem trvalé přítomnosti a soutěživého ducha týmu na poli esportu. S blížícím se Majorem v Kodani se FaZe chystá oslavit svou 13. po sobě jdoucí účast na světovém šampionátu, což je úspěch zdůrazněný nedávným průzkumem. Od svého vstupu do světa Counter-Strike v roce 2016 nevynechal FaZe ani jeden šampionát pod záštitou společnosti Valve, čímž prokazuje úroveň konzistence a excelence, kterou už jen málokdo dokáže dorovnat.

Organizace učinila odvážný vstup do Counter-Strike tím, že odkoupila tehdejší sestavu G2, a to za ohromujících 700 000 dolarů. Tato investice však rychle přinesla ovoce a tým si během dvou měsíců zajistil účast na MLG Columbus, kde nakonec skončil na 9./12. místě.

Během let a mnoha změn sestavy zůstal konstantní jediný hráč: Håvard „rain“ Nygaard. Norský ostrostřelec byl s FaZe v dobrém i zlém a zažil vrcholy, jako bylo druhé místo na ELEAGUE Major Boston 2018 a triumfální vítězství na PGL Major Antwerp 2022.

Cesta FaZe na Majorech zažila své vzestupy i pády, od brzkého vyřazení ve skupinové fázi na MLG Columbus 2016 a ESL One Cologne 2016, až po dosažení čtvrtfinále a dále. Jejich vytrvalost byla však odměněna, když získali titul na PGL Major Antverpy 2022, když v památném finále porazili NAVI.

Cestu na nadcházející CS2 Major v Kodani si zajistili přes evropský RMR A, kde FaZe předvedli své umění s výsledkem o bilanci 3-1 na zápasy. Zaváhali pouze proti G2, ale zajistili si vítězství proti 9Pandas, Team Falcons a Eternal Fire.

Rainovo jedinečné vyznamenání v podobě účasti na všech 13 majorech v dresu FaZe není jen osobním úspěchem, ale i symbolem odolnosti a přizpůsobivosti týmu. Zatímco se FaZe připravuje na svou další výzvu v Kodani, esportová komunita s napětím sleduje, zda tento slavný tým dokáže přidat další kapitolu do své již tak slavné Major historie.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.