G2 hrozí ztráta rekordní osminásobné účasti v playoff kvůli vízovým problémům m0NESYho

  • 11. 06. 2024 13:00
Zdroj titulní fotografie: x/@G2m0NESY

Neuvěřitelná série osmi účastí týmu G2 v playoff je ohrožena, protože šampioni IEM Dallas vstupují tento týden do BLAST Premier Spring Final bez své AWP hvězdy – m0NESYho, která nemůže cestovat do Velké Británie kvůli vízovému problému.

Organizace v příspěvku na X z 10. června oznámila, že na server s týmem vstoupí kouč TaZ, který na jarním finále BLAST nahradí proslulého AWPera. Tým tak bude muset opět vzdorovat nepřízni osudu s náhradníkem, pokud doufá, že si udrží svou sérii play-off, kdy se G2 dostalo do finále všech offline turnajů CS2, kterých se zúčastnilo od vydání hry loni v září.

Tým G2 na sociálních sítích vtipkoval, že „chce zopakovat úspěch z Dallasu“, kde skvadra ovládla tier-one event i přes absenci kapitána HooXiho, který se zúčastnil svatby své sestry. Se Stewie2K vedl tým k prvnímu vítězství v CS2 NiKo. Absence zázračného m0NESYho by však tentokrát mohla být pro G2 příliš velká výzva.

Devatenáctiletý ruský sniper je nejvýraznějším hráčem roku 2024, který letos zaznamenal úctyhodný rating 1,34 HLTV na 70 LAN mapách. Dle názorů znalců se mu individuálně blíží pouze ZywOo z Vitality. Výsledkem je, že po Rusově absenci zůstane značná díra, kterou mnozí jen těžko vidí zaplněnou polským trenérem, jenž na server naposledy soutěžně zasáhl s tehdejší soupiskou HONORIS v březnu 2023.

Po tomto působení v HONORIS a zániku týmu oznámil TaZ svůj odchod ze soutěžního hraní a přesunul se do role trenéra. Před soutěžní sezónou 2024 pak nakonec zakotvil v sestavě G2.

EDIT (11.6. 16:13)

m0NESY úspěšně obdržel vízum a bude se tak moci zúčastnit jarního finále Blast. Nyní zůstává pouhou otázkou, zda vše stihne zařídit včas.

Mám vízum a jdu si vyzvednout pas. Pevně doufám, že mi ho vydají a já stihnu první zápas 🤞.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.