„Jsem zpátky,“ řekl Stewie2k po vítězství ve velkém finále nad Vitality

  • 03. 06. 2024 13:00
Zdroj titulní fotografie: G2

Při vstupu do play-off turnaje IEM Dallas 2024 minulý víkend nedával téměř nikdo týmu G2 Esports šanci, že v neděli večer zvedne nad hlavu trofej – ale právě to se podařilo, když porazil opravdové giganty Vitality 2:1 a získal první titul v Counter-Strike 2 pro tuto organizaci.

Frontman G2 m0NESY si možná po svém výkonu ve velkém finále, v němž zaznamenal 83 zabití a získal hodnocení 1,61, odnesl titul MVP turnaje, ale jediné jméno, které dnes měli fanoušci na jazyku, bylo Stewie2K. Po odchodu z VALORANTu povolalo G2 amerického šampiona po odstoupení kapitána HooXe - a on na nabídku kývnul a pomohl organizaci k prvnímu vítězství od IEM Kolín nad Rýnem 2023.

Jsem zpátky,“ řekl Stewie po vítězství ve velkém finále. „Je to asi ten nejlepší pocit vůbec. Cítím se, jako bych si kvůli téhle srxčce prošel peklem, upřímně řečeno, jsem za to velmi vděčný a velmi děkuji.“ Statistiky to možná neukazují, ale Stewieho návrat do tier-one Counter-Strike otřásl jeho soutěžní scénou v základech. „Necítil jsem, že jsem připravený sem přijít, ale to, že to dopadlo takhle, tak to tak mělo být.

NiKo byl pochopitelně beze slov po výhře, která zahrnovala úspěšný postup z lower bracketu skupinového kola, výhry nad tradičními FaZe Clan a překvapivým týmem 9z, a vítězství nad třetím nejlepším týmem ve finále. „Byl to jeden z nejintenzivnějších zápasů, které jsem v této sezóně odehrál. Overtime na prvních dvou mapách, návrat na stranu T, pod tlakem... nakonec je to stejně jedno, trofej jsme nadzvedli my,“ řekl NiKo.

Tým předal trofej Stewiemu, který naposledy zvedl trofej ve hře Counter-Strike s týmem Liquid na IEM v Chicagu před téměř pěti lety. I když jeho čas s G2 možná skončil, je jasné, že Stewie je zpět tam, kam patří, a že tu zůstane. Bez ohledu na to, kde skončí, NA CS –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ a celá –⁠⁠⁠⁠⁠⁠céna - nezapomene na to, jaký dopad zanechal tento týden v Dallasu.

G2 se za 10 dní postaví v OVO Areně v Londýně na jarní finále BLAST Premier s herním lídrem HooXim zpět u kormidla, zatímco Stewieho honba za CS2 týmem pokračuje –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ale s medailí z IEM Dallas připojenou k životopisu si nedokážeme představit, že by byl bez týmu dlouho.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.