Konec otevřených kvalifikaci! Major v Šanghaji bude první v historii bez kvalifikací pro Evropu

  • 31. 05. 2024 20:00
Zdroj titulní fotografie: Perfect World

Na letošním Perfect World Counter-Strike 2 Major v Šanghaji se poprvé ve slavné historii Majorů nebudou konat otevřené kvalifikace pro Evropu, Severní Ameriku ani Jižní Ameriku.

Pořadatel turnaje Perfect World dnes brzy ráno zveřejnil kompletní rozpis šanghajského Counter-Strike Majoru a prozradil, že Evropa, Severní Amerika a Jižní Amerika budou mít v srpnu uzavřené kvalifikace, ale žádné otevřené kvalifikace. Menší regiony jako Oceánie, Střední východ, východní Asie a hostitelská Čína si stále ponechávají jednu otevřenou kvalifikaci, po níž bude následovat další jedna uzavřená kvalifikace.

Tyto změny jsou odrazem změn v Major pravidlech od společnosti Valve, kde se nyní uvádí, že týmy v uzavřené Major kvalifikaci budou určovány výhradně podle vlastního regionálního žebříčku vývojářů. Nicméně v případě, že se nenajde dostatek týmů z regionálních žebříčků, které by naplnily uzavřenou kvalifikaci, jako například ve výše zmíněných menších regionech, může se konat otevřená kvalifikace. Vzhledem k počtu týmů v regionálních žebříčcích ve třech velkých regionech to však znamená, že se otevřená kvalifikace konat nebude.

Nová pravidla fakticky uzavírají přístup na Major týmům, které se neumístí dostatečně vysoko v regionálním žebříčku od Valve. Ačkoli cesta na Major přes otevřenou kvalifikaci je dlouhá, mnoho týmů má neuvěřitelně hluboké výsledky. Na posledním CS:GO Majoru na BLAST Paris začínal tým Into The Breach v otevřené kvalifikaci RMR a dostal se až do čtvrtfinále.

Toto rozhodnutí nebylo fanoušky přijato dobře, protože na webu Change.org již byla založena petice, která žádá Valve, aby „nedovolila, aby se z Counter-Strike stala hra s uzavřeným okruhem“. Dlouholetý veterán Shox řekl, že zatímco otevřené kvalifikace s řádným anti-cheatem byly velkým problémem, tento výsledek stojí mladé hráče jejich sny.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.