NIP si po katastrofě na RMR dle všeho ponechá pouze dva hráče! O koho se jedná?

  • 19. 02. 2024 10:00
Zdroj titulní fotografie: divulgação / BLAST

Podle dnešních zpráv byl jeden z nejneúspěšnější týmových projektů Counter-Strike 2 téměř rozpuštěn a Ninjas in Pyjamas po neúspěchu v kvalifikaci na první CS2 Major stiskli tlačítko reset.

Podle zprávy z 18. února na portálu HLTV opustí NIP hned tři hráči - Patrick „es3tag“ Hansen, Kristian „k0nfig“ Wienecke a Daniil „headtr1ck“ Valitov - jen několik dní po neúspěšném pokusu o kvalifikaci na PGL Major v Kodani. Zdroje pro HLTV uvedly, že družstvo bude přehodnocovat svou soutěžní pozici před dalším vystoupením na BLAST Premier Spring Showdown na začátku března.

Nevypadá to, že by NIP stáhli CS2 úplně, ale pro tuto iteraci seniorského týmu je osud zdá se zpečetěn. NIP loni v květnu na BLAST Majoru v Paříži jen těsně nedosáhli na osmičku nejlepších, přičemž odchod kapitána Aleksiba do NaVi znamenal pro švédskou organizaci zkázu. V září se týmu nepodařilo obstát v 18. sezóně ESL Pro League a poté vypadl z několika turnajů proti soupeřům smíšených úrovní.

Jejich trápení pokračovalo nadále i v roce 2024, a to sice po rozpačitých výkonech v obou otevřených kvalifikacích na IEM Chengdu a po demolicích v rukou G2 na BLAST Spring Groups. Neúspěch v kvalifikaci na RMR byl pro tým posledním hřebíčkem do rakve. Frederik „REZ“ Sterner tak v NIP zůstane již sedmým rokem po boku španělského herního lídra Alejandra „alex“ Masaneta, který se k týmu připojil teprve loni v listopadu.

Ačkoli k0nfig tehdy nechtěl potvrdit žádné změny,v rozhovoru pro HLTV prozradil, že nálada v táboře je po vyřazení týmu z RMR skleslá. „Myslím, že jsme byli prostě úplně mimo, týmově i individuálně,“ okomentoval k0nfig a dodal, že tým cítil další tlak poté, co organizace před RMR zveřejnila video o plánech na přestavbu.

Stará „NIP Magic“ je na hony vzdálená současné podobě kádru. NIP téměř tři roky chybí výhra na úrovni tier-one, a s nedávnou porážkou v RMR, se organizaci podaří vynechat celkově již svůj čtvrtý Major v historii.

Organizace tak má čas do 6. března, aby sestavila pětičlennou soupisku pro jarní BLAST Showdown. Tým se může poohlédnout po své akademii, přičemž jednou z možností je Max „maxster“ Jansson. Další možností je navrátivší se Ludvig „Brollan“ Brolin, který je od začátku ledna zapůjčen do MOUZ.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.