Nová meta SMG? Profesionál vysvětlil, proč je tuto nedoceněnou zbraň tak snadné používat

  • 10. 05. 2024 19:10
Zdroj titulní fotografie: Game Rant

Metagame hry Counter-Strike 2 se neustále vyvíjí v závislosti na aktualizacích Valve a profesionálních strategiích. Jako příklad posledního jmenujme severoamerického profesionála EliGE, který v poslední době používá podceňované SMG a v podcastové diskuzi vysvětlil proč.

Hvězda týmu Complexity v posledních týdnech soutěží v 19. sezóně ESL Pro League. Dne 9. května se tým kvalifikoval do semifinále soutěže, když porazil tým Virtus.pro. Během turnaje se EliGE zúčastnil podcastu Talking Counter, kde vysvětlil, proč na rozdíl od většiny hráčů používá UMP-45.

Ovládání spreje je opravdu snadné. Opravdu stačí jen stáhnout spray dolů a všechno jde rovně. Opravdu snadný zpětný ráz,“ řekl EliGE. Z jeho pohledu se nepřátelé „prostě rozplynou“, pokud nemají kevlar, ož je standardní pro eco kola, kde se obvykle kupují SMG jako UMP. Ale i při plném nákupu má EliGE pocit, že „umírají opravdu, opravdu rychle“.

Kdo sledoval nedávné zápasy Complexity v CS2, ví, že severoamerický profesionál nekupuje UMP-45 při každé příležitosti. „MP9 a MAC-10 jsou lepší,“ přiznal, ale tvrdil, že se ještě chystá s UMP dále experimentovat a uvidí, kam to dotáhne.

Za současného stavu většina profesionálů i příležitostných hráčů sahá po MAC-10 a MP9, protože mají rychlejší střelbu. Rychlost nabíjení a velikost zásobníku jsou v případě těchto dvou zbraní také minimálně lepší.

UMP-45 však vyniká čistém poškození a průrazností kevlaru, takže pokud zvládnete její „snadný zpětný ráz“, jako EliGE, může být skutečně lepší volbou - zejména proto, že její cena je téměř totožná s ostatními dvěma. MAC-10 a MP9 se však na papíře jeví jako lepší volba pro běh a spray, což je častá taktika v eco kolech.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.