Nová platforma INUI v ohrožení: Kritické riziko krádeže dat i přes zapojení Lobanjica a Get_Righta

  • 14. 09. 2024 12:00
Zdroj titulní fotografie: INUI

Platforma INUI, která nedávno upoutala pozornost uživatelů díky zapojení populárních hráčů a streamerů jako Lobanjica, Get_Right a shox, již vzbuzuje významné bezpečnostní otázky. Jak je nyní známo, tato nová esportová platforma využívá zranitelnost XSS (cross-site scripting), která může vést ke krádeži osobních údajů, včetně účtů na Steamu a finančních informací.

Nedávno byla na X sdílena zpráva od komunity CS2, která varovala uživatele před riziky spojenými s novou platformou INUI. Tato platforma, která oznámila své funkce a přilákala Lobanjicu, Get_Right a shox, nyní ohrožuje uživatele tím, že každých 10 sekund pořizuje snímky jejich plochy a hry.

Zranitelnost XSS umožňuje útočníkům přidávat škodlivé skripty na servery, které mohou sbírat citlivé uživatelské údaje, jako jsou přihlašovací údaje a hesla. Je známo, že INUI dokáže nejen shromažďovat data, ale také nahradit uživatelské obrazovky náhodnými obrázky, gify a dokonce videi.

Platforma INUI může krást osobní údaje uživatelů, včetně účtů na Steamu a bankovních údajů. To je možné, protože platforma používá XSS k vkládání škodlivého kódu na server. Přestože mnoho uživatelů na X věří, že za touto platformou stojí Loba, dosud nebyly poskytnuty žádné skutečné důkazy.

Stejná platforma oznámila operaci s názvem GeT_RaNk, která slibuje prize pool ve výši 36 000 dolarů. Hodnota potenciální ztráty, kterou mohou uživatelé utrpět, je však mnohem vyšší než tato částka. Mnozí věří, že tyto prostředky by mohly být využity na zlepšení kybernetické bezpečnosti, než na vytvoření nebezpečné platformy.

Mnozí uživatelé považují platformu INUI za rizikovou a vyzývají ostatní společnosti, aby se vyhnuly takovým iniciativám, které by mohly ohrozit ochranu osobních údajů. Někteří věří, že zapojení velkých jmen jako Loba, Get_Right a shox bylo jen způsobem, jak upoutat pozornost na platformu, aniž by se braly v úvahu její skutečné problémy.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.