Profesionální hráč VALORANTu vysvětlil, proč je CS2 daleko „zábavnější“ než VALORANT

  • 14. 05. 2024 20:50
Zdroj titulní fotografie: Strafe Esports

Od spuštění hry VALORANT v červnu 2020 se hráči dohadují, zda je lepší než Counter-Strike. O svůj názor na tuto debatu se 13. května podělila hvězda z týmu Sentinels, Tyson „TenZ“ Ngo.

Třiadvacetiletý hráč byl při streamování dotázan, co si myslí o nekonečném srovnávání CS2 a VALORANTu. Tvrdil, že CS2 je pro něj „zábavnější“, přičemž hlavním důvodem je pro něj fungování mechanik.

Měl jsem pocit, že každý den se můžete v něčem mechanicky zlepšit, a to byl opravdu přitažlivý aspekt hry,“ řekl TenZ o CS2. Dodal také, že hráči mohou dělat spoustu „cool věcí“, jako jsou například všechny různé úhly, které můžete zaujmout při nasazování dýmovnic.

Profesionální hráč však obhajoval svůj primární titul VALORANT tím, že poukázal na to, že i tam je spousta zábavných možností. „Myslím si, že ve VALORANTU můžete rozvinout větší kreativitu, například s určitými kompozicemi nebo určitými postavami,“ řekl.

Celkově má TenZ pocit, že CS2 je mechanicky lepší než VALORANT. „Z mechanického hlediska je podle mého názoru všechno v Counter-Strike prostě zásadně lepší,“ dodal TenZ. Zdůraznil, že CS2 je méně náhodná hra než VALORANT.

Tenz about " why Counter strike is more fun than Valorant "
byu/Fun_Philosopher_2535 inGlobalOffensive

Diskuse o obou titulech se zdá být nekonečná a profesionální i příležitostní hráči ji každých pár měsíců znovu rozvíjejí. Není se čemu divit, když uvážíme, kolik profesionálů ve hře Counter-Strike, kteří v té době ještě hráli Global Offensive, přešlo na VALORANT, když v roce 2020 vyšel. Mnozí z nich se již k CS vrátili a několik z nich jej dokonce opět opustilo kvůli VALORANTu.

Když Riot před čtyřmi lety vydal svou hru, mnoho fanoušků esportu očekávalo, že ovládne prostor FPS v tomto odvětví a vyřadí CS z boje. Jiní tvrdili, že to bude naopak a VALORANT nebude mít šanci prorazit v tvrdé konkurenci. Naštěstí se po čtyřech letech můžeme shodnout, že se oběma herním i esportovým scénám daří a existují ve vzájemné harmonii.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.