Skandální odhalení: Richard Lewis zveřejnil kontroverzní pravidla pro EWC v Saúdské Arábii

  • 20. 07. 2024 18:00
Zdroj titulní fotografie: Team Liquid

Richard Lewis zveřejnil kopii příručky k administraci Světového poháru v esportu (EWC), která obsahuje pokyny k saúdskoarabským zákonům. Dokument obsahuje informace o požadavcích na oblečení, pravidlech chování a zákazu kritizovat vládu, královskou rodinu a vlajku země.

To vyvolalo živé diskuse mezi hráči a fanoušky esportu, zejména v souvislosti s nadcházejícími turnaji pořádanými v Saúdské Arábii.

Administrativní příručka EWC obvykle obsahuje protokoly a postupy pro pořádání akcí. Tentokrát však dokument obsahuje také upozornění na saúdskoarabské zákony a odkazy na propagandistické stránky země. Administrativní tým pracující na akci v Rijádu obdržel tyto pokyny před zahájením turnaje.

Dokument zdůrazňuje důležitost dodržování místních zvyklostí a zákonů, včetně skromného oblečení, zákazu veřejné kritiky vlády a zákazu veřejných projevů milostných vztahů.

Administrativní příručka EWC obsahuje následující klíčové body:

  • Zaměstnancům se doporučuje oblékat se skromně a vyhýbat se jasným barvám, jako je červená, žlutá a zelená.
  • Ženy, které nosí krátké oblečení, mohou čelit „negativním pohledům a nesouhlasu“ místních obyvatel.
  • Mužům se doporučuje vyhnout se nošení těsných džínů a příliš neformálního oblečení.
  • Jakákoli kritika Saúdské Arábie, královské rodiny nebo vlajky je nezákonná a tento zákon se vztahuje i na cizince.
  • Je zakázáno fotografovat vládní a vojenská zařízení.
  • Veřejné projevy milostných vztahů, včetně vztahů LGBTQ+, nejsou povoleny.

Tento dokument je jedinečný pro akce pořádané společností ESL FACEIT Group a odráží přísné požadavky na účastníky a zaměstnance v Saúdské Arábii.

Administrativní příručka EWC Source: richardlewis.substack.com
Instrukce ohledně místních zákonů Source: richardlewis.substack.com

Ralph Reichert, generální ředitel nadace Esports World Cup Foundation a spoluzakladatel ESL, v rozhovoru pro BBC Newsbeat uvedl, že všichni účastníci si budou rovni a nikdo nebude diskriminován. Zdůraznil také, že je důležité respektovat místní zvyky a kulturní normy.

Brian Ward, generální ředitel společnosti Savvy Games Group, v rozhovoru pro VentureBeat uvedl, že Saúdská Arábie prochází významnými změnami a modernizací, díky čemuž je bezpečným místem pro pořádání esportových turnajů.

Administrativní příručka EWC upozornila na přísné zákony a předpisy Saúdské Arábie, což vyvolalo obavy mezi esportovou komunitou. Navzdory příslibu rovnosti a bezpečnosti pro všechny účastníky dokument zdůrazňuje nutnost dodržovat místní zvyklosti a zákony, což by mohlo ovlivnit atmosféru turnaje.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.