Snap Tap kontroverze pokračuje! ESEA zakazuje null-bind, ale povoluje nové funkce klávesnic

  • 30. 07. 2024 10:00
Zdroj titulní fotografie: ESEA

Společnost Razer nedávno představila funkci Snap Tap pro své klávesnice Huntsman Elite, která v komunitě hráčů vyvolává mnoho diskusí. Funkce Snap Tap umožňuje propojit dvě klávesy tak, aby se do hry odeslal pouze poslední vstup. Tato inovace zaujala hráče kvůli jejímu vlivu na hratelnost.

Mnoho hráčů a fanoušků má obavy, že tyto novinky připomínají null-bind skripty, které jsou v turnajích již několik let zakázány. Známý hráč Robin „ropz“ Kool věří, že by Snap Tap měl být zakázán, ale ESL jeho používání na svých turnajích povolila.

Snap Tap zabraňuje překrývání kláves při counter-strafech, což umožňuje přesnější ovládání pohybu. Pokud hráč stiskne klávesu „A“ při pravém strafu „D“, klávesnice upřednostní poslední vstup a zabrání „zamrznutí pohybu“. Díky této funkci je protiúder plynulejší a efektivnější. Krátce po spuštění této funkce však Wooting představil podobnou aktualizaci s názvem SOCD, která vyvolala další otázky a kontroverze.

V reakci na tyto aktualizace Austin „Cooper“ Abadir ze organizaci Mythic zpochybnil, zda budou null-bind a Snap Tap povoleny v ECL a dalších ligách. Darvin, komunitní manažer FACEIT, potvrdil, že po interních diskusích bude ESEA nadále zakazovat null-bind a další skripty měnící pohyb, ale nebude se to týkat Wooting SOCD a Snap Tapu od Razeru. Mnoho profesionálních hráčů již Snap Tap nebo jeho ekvivalent od Wooting na nedávných turnajích ESL používalo.

Lobanjica se k této situaci již vyjádřil a poznamenal: „nullbinds jsou zakázané, protože jsou zdarma, ale můžete si koupit klávesnici s integrovanou funkcí. Pay2Win CS2.“ Tento komentář odráží obecnou shodu na tom, že nové funkce klávesnice mohou vytvářet nerovné podmínky pro hráče, kteří nemají k takové technologii přístup.

Situace zůstává napjatá a je důležité sledovat, jak budou na tyto aktualizace reagovat další turnaje a organizátoři. Otázka zákazu null-bind a Snap Tap na ESEA a dalších platformách zůstává v hráčské komunitě otevřenou a aktivní debatou.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.