Valve oficiálně končí s CS:GO a s podporou pro Windows 7 a 8

  • 02. 01. 2024 17:00
Zdroj titulní fotografie: VideoCardz

Společnost Valve s příchodem nového roku oficiálně ukončuje podporu veleúspěšného dílu série Counter-Strike - CS:GO (dnes již CS:GO legacy). Vývojáři již nebudou vydávat aktualizace ani opravovat chyby. Matchmaking je nedostupný již od září, kdy byl veřejně zpřístupněn novodobý nástupce - Counter-Strike 2.

Ukončení podpory v praxi neznamená ztrátu přístupu ke hře. Střílečku můžete stále spustit prostřednictvím služby Steam výběrem ve vlastnostech hry CS2. CS:GO pouze postihne „určitá degradace funkčnosti“, ale bude se týkat především skinů. Z hlediska hratelnosti by měl zůstat stále stejný, obdobně jako předchozí díly Counter-Strike.

Od 1. ledna navíc přestává společnost Valve podporovat tři operační systémy i pro službu Steam, a to sice Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1. Stejně jako v druhém případě to neznamená, že na těchto operačních systémech nebudete moci hry hrát, ale problémy budou časem narůstat. Vývojáři hráčům doporučili přechod na Windows 10 nebo 11.

CS:GO byl vydán v srpnu 2012. Po více než deseti letech hraní tak byl oficiálně nahrazen moderním CS2, který veřejně vyšel v září 2023. Společnost Valve se navíc zavázala, že do budoucna navrátí staré herní režimy a přidá některé funkce ze staré hry, a tak nezbývá nic jiného, nežli čekat a doufat.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.