Valve přináší nový turnajový ekosystém pro CS2: Spravedlnost a transparentnost od roku 2025

  • 18. 07. 2024 14:00
Zdroj titulní fotografie: Reddit / Dashy1024

Valve oznámilo vytvoření nového turnajového ekosystému pro Counter-Strike 2, který vstoupí v platnost v roce 2025. Toto oznámení vzbudilo pozornost hráčů a organizátorů turnajů, protože nová pravidla slibují změnu přístupu k pořádání soutěží.

Nová pravidla zejména zavádějí rozdělení turnajů na hodnocené a nehodnocené, což vytváří nové možnosti pro týmy různých úrovní.

Counter-Strike vždy patřil k nejoblíbenějším esportovým disciplínám a počet turnajů i účastníků každoročně roste. Rostoucí popularita hry však vyžaduje nové přístupy k organizaci soutěží. Valve se rozhodlo zavést změny, aby byly turnaje spravedlivější a transparentnější.

Dříve organizátoři turnajů často používali vlastní pravidla pro výběr týmů, což někdy vedlo ke sporům a nerovným podmínkám pro účastníky. Nová pravidla mají tento stav změnit a poskytnout rovné příležitosti všem týmům.

Nový turnajový ekosystém společnosti Valve zahrnuje několik klíčových inovací:

  • Turnaje budou rozděleny na hodnocené a nehodnocené. Nehodnocené turnaje nebudou mít vliv na pořadí týmů v žebříčku a mohou mít cenový fond až 100 000 dolarů. Organizátoři takových turnajů mohou využít jakýkoli vhodný způsob kvalifikace týmů.

  • Hodnocené turnaje budou mít dvě úrovně: úroveň 1 a úroveň 2. Pro účast v těchto turnajích musí týmy projít ratingovým systémem Valve nebo kvalifikací.

  • Do turnajů úrovně 1 bude možné pozvat týmy na základě globálního nebo regionálního žebříčku a turnaje úrovně 2 budou mít navíc možnost výběru podle země nebo pohlaví.

  • Organizátoři mohou pozvat více týmů, pokud se jejich tým v posledních 12 měsících umístil v první osmičce nebo vyhrál turnaj úrovně 1. Celkový počet takových týmů na turnaji by měl být nižší než 20 % (2 týmy s 8 účastníky).

  • Turnaje by měly být oznámeny s předstihem: pro turnaje 1. úrovně je termín pro vyhlášení turnaje pro rok 2025 – 1. září 2024, pro rok 2026 – 1. ledna 2025, tedy 2 roky před turnajem; pro turnaje 2. úrovně – 3 měsíce před turnajem.

Nový turnajový ekosystém společnosti Valve slibuje výrazné změny v organizaci soutěží. Jeho cílem je zajistit rovné příležitosti pro všechny týmy a zvýšit transparentnost procesu výběru účastníků. Hráči i organizátoři se na zavedení nových pravidel těší a doufají, že přispějí k rozvoji hry na nejvyšší úrovni.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.