Změna animací v CS2 způsobuje rozruch: Ztrácí hráči držící úhly svou výhodu?

  • 09. 09. 2024 18:00
Zdroj titulní fotografie: Game Rant

Nedávno se na streamu analytika a komentátora Mauisnake objevilo důležité téma, a to sice modely postav v CS2. Moment, kdy Mauisnake názorně ukazuje, jak se změnilo vnímání modelů při peakování, vyvolal na Redditu aktivní diskuzi.

Zájem pramení z toho, že v CS2 už hráči, kteří drží roh, nemají tak výraznou výhodu jako v CS:GO. Změna v animaci modelů nyní dává peakerům výraznější výhodu, což zpochybňuje známé herní mechaniky.

Dříve v CS:GO se modely postav na obrazovce objevovaly přirozeněji – nohy a tělo se objevily současně. To vytvářelo vyvážený pohled, kde hráč držící roh mohl vidět peakera a včas reagovat. Jak však Mauisnake poukazuje, v CS2 se věci změnily: nyní se nejprve objeví hrudník modelu, a nohy následují později. To činí peaky méně předvídatelnými a těžšími na kontrolu úhlů.

Why holding angle in CS2 is harder
byu/New_Willow5507 inGlobalOffensive

Na Redditu bylo zveřejněno video, kde Mauisnake tento problém rozebírá, a uživatelé o této změně začali aktivně diskutovat. Jeden uživatel, Subject-Sky-9490, komentoval: „Celý systém animací je selhání. Nepřidává nic hodnotného, ale místo toho odebírá to, co bylo solidním systémem.“ Další uživatel, ChildishForLife, zdůraznil, že animace vypadá, jako by se horní a dolní část modelu pohybovaly nesynchronizovaně, což situaci jen zhoršuje.

Změny v animacích modelů ovlivňují zásadní aspekty hry. V kompetitivních střílečkách, jako je CS, záleží na každém detailu a i malé vizuální změny mohou mít velký dopad na hratelnost. Zůstává otázkou, vezme Valve tuto zpětnou vazbu komunity v úvahu?

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.