První LAN turnaj po letní přestávce je tady! Prědvedou se nové posily?

  • 18. 08. 2022 14:18

V pátek 19.8 nám začíná turnaj BLAST Premier: Fall, který je rozdělen do tří velkých částí. První z nich je část Groups, která se odehraje od 19. do 28. srpna. Následuje Fall Showdown, jenž nás čeká od 19. do 23. října. O měsíc později jsou na řadě Finals, kde se týmy utkají o 425 tisíc dolarů.

V části Groups nás čekají tři double-elimination skupiny, kde z každé z nich postoupí všechny týmy (1. tým do finále Play-In fáze, 2. tým do semifinále a další dva týmy pak do čtvrtfinále). Turnaj bude hostit hlavní město Dánska - Kodaň.

Skupiny vypadají následovně:

Skupina A: Vitality, OG, NIP, Astralis
Skupina B: NAVI, Complexity, G2, Team Liquid
Skupina C: FaZe Clan, Evil Geniuses, Heroic a BIG

V této části turnaje (group stage) si týmy rozdělí částku 177 498 dolarů. Důležité pro preview turnaje jsou ale i změny, které proběhly během léta. V rychlosti si je shrneme.

V sestavě BIG nahradí k1to tiziaNa. OG přivedli hned tři hráče, přišli NEOFRAG, F1KU a degster. Heroic posadili refrezhe na lavičku a místo něj nastoupí Jabbi. K G2 se pak připojí HooXi a jks. Izraelský hráč Spinx pak posílil Vitality.

Favoritem skupiny A je tým Vitality, zatímco největším outsiderem je tým OG, kterého někteří považují za černého koně turnaje. OG je tým, který v turnaji nemá co ztratit, naopak může jenom překvapit a to je jeho silná stránka. Ve skupině A může zvítězit kdokoliv, záleží jen na tom, s jakou formou se vrátí po letní přestávce.

Skupina B vypadá naopak mnohem jasněji. Tři týmy, které by si to měli rozdat o první dvě místa a jeden tým, od kterého nikdo nic neočekává. Complexity byli odsouzeni k poslednímu místu ve skupině většinou sázkařů. O zbylé příčky by se měli porvat G2, NAVI a TL.

V poslední skupině je podle sázkařů rozhodnuto už před začátkem. První místo by měli sebrat hráči FaZe Clanu, jako kandidát na druhé místo se jeví Heroic, následují BIG a nová sestava EG by měla skončit čtvrtá. Nová sestava Evil Geniuses se jeví, jako nejslabší tým turnaje a neměla by být problémem pro týmy jako jsou FaZe nebo Heroic.

Zdroj titulnej fotografie: Facebook/BLAST

297645589_3632423856984582_978821849812144663_n.jpg

Skupiny pro BLAST jsou známe už několik týdnu Source: Facebook/BLAST

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.