BLAST Premier Spring Groups 2021: Pikantní premiéra pro Twistzze!

  • Štěpán Zvolánek
  • 04. 02. 2021 12:20

Další BLAST Premier sezóna klepe na dvěře a již dnes se rozběhne jarními skupinami! 12 celků se rozdělí do tří skupin a v průběhu 10 dní se každá odehraje klasickým systémem dvojité eliminace s BO3 zápasy. Dva nejlepší týmy z jednotlivých skupin postoupí do jarního finále, kde se bude bojovat o vstupenku na Global Finals, zbylé dva budou mít možnost zabojovat v Showdown, odkud ještě mohou projít dále. Pojďme se společně podívat na to, kdo se tedy popere nejen o celkový prizepool 150 000 amerických dolarů!

Podrobnější systém BLAST Premier sezóny Photo by BLAST

Skupina A

Složení: Astralis, Ninjas in Pyjamas, OG, BIG

V první skupině nenalezneme většího favorita, než Astralis. V prvním zápase se potkají s NiP, momentálně až osmnáctým týmem světa, který nedávno oznámil bench Simona "twist" Eliassona. Toho má nahradit academy hráč Erik "ztr" Gustafsson. Nepředpokládá se, že by ninjové dokázali porazit někoho ze svých soupeřů.

Druhý úvodní zápas bude mnohem zajímavější. OG vyzve BIG, aneb velmi nekonzistentní evropský tým vs. německá mašina, která má někdy poruchy. Ano, i takto nějak by se dal pospat tento zápas. Parta pod vedením in-game leadera Aleksiho "Aleksib" Virolainena dokáže porazit top týmy světa, ale selhat i proti slabým. BIG měl loni skvělou hru v průběhu léta, pak trochu klesl, ale stejně ho nesmíme zapomenout zařadit k favoritům.

Skupina B

Složení: Vitality, Complexity, Evil Geniuses, G2 Esports

„Béčková“ skupina nabídne zajímavou podívanou. Tým, který by měl mít oproti svým soupeřům navrh, je Vitality. Momentálně druhý nejlepší tým světa se v úvodním zápase potká s Complexity, který by už konečně měl nastoupit v základní sestavě a předvést tedy nějaký dobrý výsledek. Proti Vitality to však bude nesmírně těžké.

Druhý duel obstará severoamerický Evil Geniuses a francouzsko-balkánský G2 Esports. První zmiňovaný celek se zatím v Evropě moc nechytá a vždy končí až v polovině tabulky. To se bude pokoušet změnit, kvality a zkušenost na to hráči určitě mají. Ještě větší individuální sílu má ale jejich protivník G2 Esports. Tato organizace ale paradoxně zaznamenala zatím největší úspěch při příchodu bosenské hvězdy NiKo, kdy opanovala BLAST Premier Fall Series a od té doby se na stupně vítězů ještě nepodívalala. Tento lineup nexa-NiKo-kennyS-huNter-AmaNEk míří určitě jen na ty nejvyšší příčky a i vedení neočekává nic jiného, než alepoň medaili!

Skupina C

Složení: Natus Vincere, MIBR, FaZe Clan, Liquid

Neméně kvalitní bude i poslední skupina C. V prvním zápase vyzve outsider MIBR ruský celek NaVi, šampiona posledního světového finále BLAST! Nová soupiska brazilského celku měla premiéru na cs_summit 7, kde předváděla celkem sympatické výkony, porazit však dokázala pouze FaZe Clan, což je ale vzhledem k jejich pozici v HLTV žebříčku (27.místo) určitě pěkné. NaVi ale bude hrát podstatně lépe a Brazilci to budou mít velmi těžké.

Asi nejzajímavější úvodní zápas celého turnaje bude mezi FaZe a Liquid. Russel "Twistzz" Van Dulken se po podpisu s FaZe poprvé představí na nějakém větším turnaji v jeho červenočerných barvách. A premiéra bude navíc proti celku, u kterého strávil skoro 4 roky! Favoritem tohoto zápasu jsou ale právě jeho bývalí parťáci, kteří se zřejmě dobře sžili s FalleNem a na lednovém globálním finále si odnesli pěknou čtvrtou příčku. Naopak hráči FaZe Clanu se po odchodu NiKa trápiil, ze všech turnajů brzo vypadadli a potřebovali změnu. Dokáže Twistzz pozvednout jejich bídné výkony?

Twistzz se pokusí s FaZe dostat na vrchol, tak jako kdysi s Liquid... Photo by hltv.org

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.