Cesta na vrchol nerozlučného dánského tria

  • Vilém Vejnar
  • 25. 04. 2021 14:10

Trio Nicolai "device" Reedtz, Peter "dupreeh" Rasmussen a Andreas "Xyp9x" Højsleth, které zná celý svět CS:GO a zapsalo se do historie hlavně svým působením v Astralis se po osmi letech rozpadá. Největší superstar týmu Astralis se totiž rozhodla přesunout se do švédského Ninjas in Pyjamas, kde ho čeká s mladičkou sestavou velká výzva a cíle nemá vůbec nízké, protože cíl číslo jedna je pomalu blížící se PGL Major Stockholm 2021. Zbylé duo zatím zůstává v Astralis i když vyšly na povrch spekulace, že tým opustí i Andreas "Xyp9x" Højsleth.

Teď už zpátky do historie. Psal se začátek roku 2013, kdy organizace Copenhagen Wolves poskládala sestavu z mladých talentovaných hráčů z Dánska. Nechyběla ani samozřejmě dnes už legendární trojice. V tu dobu neměl nikdo ponětí, jaká budoucnost tyto mladíky čeká. Barvy Copenhagen Wolves reprezentovali necelý rok, pak přišel přesun do über G33KZ. Zde zůstali pouhé dva měsíce. Vyhlídlo si je totiž Dignitas. V prosinci se k nim přidal jako IGL i Finn "karrigan" Andersen. Po roce nadešel další přestup tentokrát do TSM, ve kterém ovládly pár větších turnajů, když se jim podařilo porazit tehdejší špičku jako Ninjas in Pyjamas, fnatic, Virtus.pro nebo Natus Vincere.

 

Team SoloMid na se svým vybojovaným pohárem z PGL Season 1 Finals Photo by HLTV.org

 

Rokem 2016 začala další jedna velká kapitola jejich kariér. Vznikla nová organizace Astralis. Na jejím vzniku se podílela i pětice hráčů CS:GO, kteří byli částeční majitelé. Finn "karrigan" Andersen se po zhruba osmi měsících odehraných v červeno-černém dresu rozloučil s dánskou organizací a zavítal do FaZe Clanu. V sestavě po něm prázdné místo vyplnil Lukas "gla1ve" Rossander. Do týmu zapadl na výbornou, což se projevilo i na ELEAGUE Major: Atlanta 2017, kde se jim podařilo vyhrát. Všichni hráči se tak nově mohli pyšnit triumfem z nejprestižnějšího CS:GO turnaje.

Tady ale jejich cesta z daleka nekončí. V následujícím roce se z týmu odporoučel i Markus "Kjaerbye" Kjærbye a nové útočiště nalezl v Northu. Místo něj přišel Emil "Magisk" Reif z OpTic Gaming. S novou součástí sestavy se jim sice žádný ze dvou nadcházejících Majorů získat nepodařilo. Vše si ale vynahradili koncem roku 2018, kdy začala éra Astralis. Na všech třech turnajích FACEIT Major London 2018, Intel Extreme Masters XIII - Katowice Major 2019 a StarLadder Berlin Major 2019 si vystříleli první místo. Z Londýna a Berlína si jako bonus Nicolai "device" Reedtz odvezl cenu pro nejlepšího hráče. Tímto "majorovým hattrickem" se Astralis zapsalo do historie v počtu vyhraných Majorů a posunulo fnatic se třemi vítězstvími na druhé místo. Svůj rekord legendární trio už těžko zvýší, jelikož se superstar s AWP rozhodla vyzkoušet působení v již zmiňovaném NIP.

 

Dvojice Xyp9x a dupreeh musí dát sbohem svému dlouholetému parťákovi Photo by HLTV.org

 

V letech 2013-2021 spolu prožili doopravdy hodně. Prošli si těžkými časy, ale převažovali určitě ty dobré. Bez pochyb patří mezi nejlepší hráče CS:GO. Jak se jim bude dařit v odlišných týmech ukáže čas. Třeba se někdy v budoucnu ještě v jednom týmu opět setkají.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.