Cheating na PRO scéně je zpět! "Je to ostuda, nebudu mlčet!"

  • 09. 03. 2023 18:00
Zdroj titulní fotografie: Talk Esport

Pár dní zpět jsme byli svědky vyvrcholení 6. sezóny European Pro League, které byli součástí i například čeští Dynamo Eclot a akademické týmy světové špičky, MOUZ NXT, Astralis Talent a další.

Finále se hrálo ve formátu BO5 a odehrávalo se mezi polskými PALOMA (TOP 61) a ukrajinskými Monte (TOP 36), kterých je mimo jiné součástí bývalý profesionální hráč NaVi, Viktor "sdy" Orudzhev.

Počas hry si však ukrajinský veterán všiml něčeho podezřelého, a na zpětných záběrů z dema je to pravděpodobně i dosti patrné, že došel do styku s podvodníky. Faktem taktéž je, že daná Polská organizace je na scéně pouhých 8 dní a při její vzniku přebrala soupisku po, dnes již rozpuštěné, polské sekci Permitta. Co může být paradoxem, tak i přes tuto skutečnost ukrajinská sestava Monte finále vyhrála bez ztráty jediné mapy, tedy 3:0.

Výsledek zápasu:

Monte 16:14 PALOMA (Mirage - map pick Monte)
Monte 16:12 PALOMA (Nuke - map pick PALOMA)
Monte 16:14 PALOMA (Ancient - map pick Monte)

"Je to ostuda naší CS:GO scény a nebudu mlčet!"

Po tomto neuvěřitelném vítězství nad potencionálníma cheaterama rozpoutal ukrajinský talent bouřlivou diskuzi na svém Twitteru:

"Vyhráli jsme evropskou profesionální ligu, konečně tenhle konec můžu napsat. Vy jako pořadatelé byste nikdy neměli zvát tento tým paloma/permitta na svůj turnaj. Pokud analyzujete jejich dema, je každému rozumnému hráči jasné, že podvádí. Doufám, že proti nim nikdy nebudu hrát."

"Je to ostuda naší CS:GO scény a nebudu mlčet. Měli byste používat jakýkoli anti-cheat bez ohledu na to, o který turnaj se jedná. A nemluvím o jiných věcech na této úrovni (což je šílené). Musíme na tom pracovat společně"

Čerpáno i z příspěvku na facebookové stránce Marek "MarkV" Vlach.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.