Cheatovací skandál na IESF: Diskvalifikace Chorvatska pokračuje kontroverzními gesty

  • 14. 07. 2024 12:00
Zdroj titulní fotografie: X @MakiCS2

Mezinárodní federace cybersportu (IESF) diskvalifikovala tým Chorvatska z účasti na uzavřených kvalifikacích východní Evropy pro IESF šampionát. Bylo zjištěno, že hráč s přezdívkou Maki použil v zápase proti Izraeli software poskytující nespravedlivou výhodu.

Po zápase izraelský hráč Shiran „shushan“ Shushan uvedl, že Chorvatsko prohrálo s „nejlepšími podvodníky v Counter-Strike.“ Izraelský tým porazil Albánii ve spodní sadě, ale nakonec prohrál se Srbskem ve druhém kole a byl z turnaje vyřazen. Později se ukázalo, že Chorvatský tým opravdu cheatoval.

Chorvatsko se mělo včera utkat s Polskem, což je tým Rebels. Kvůli diskvalifikaci Chorvatska získali Rebels automaticky výhru a místo na nadcházejícím IESF světovém šampionátu. Turnajový pavouk nebyl změněn, což umožnilo týmům z Polska, Rumunska a Srbska přímo se kvalifikovat na mezinárodní LAN. Bohužel však pro tým z Izraeli, který dodatečně odškodněn nebyl.

Zástupce IESF komentoval situaci pro Liquipedia a poté sdílel prohlášení s Dust2.us:

Chtěl bych vás informovat, že tým Chorvatska (CS2 Open) byl diskvalifikován z evropských regionálních kvalifikací IESF. Naši hlavní rozhodčí po přezkoumání zápasu proti Izraeli zjistili, že Chorvatsko v tomto zápase použilo programy poskytující nespravedlivou výhodu (cheaty). Další informace o rozhodnutí a načasování diskvalifikace hráčů budou poskytnuty později. Pavouk nebude změněn; Polsko dnes získává kontumační výhru a Srbsko a Rumunsko se kvalifikují na WEC24.

Diskvalifikace Chorvatska zdůrazňuje důležitost fair play v eSportu a potřebu přísného dodržování pravidel. IESF prokázala svou ochotu rychle reagovat na přestupky, aby zajistila integritu a sportovního ducha soutěže. Polsko, Rumunsko, Srbsko, Turecko a Ukrajina se kvalifikovaly na WEC 2024 k ostatním národním týmům.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.