CS2 má opět problém! Nejnovější exploit umožňuje hráčům vidět skrz kouř dýmovnic

  • 24. 12. 2023 09:00
Zdroj titulní fotografie: YouTube / sk0v0r0daya

Vše nasvědčuje tomu, že si CS2 od chyb a exploitů ještě nějakou dobu neodpočine. Hráči totiž přišli na způsob, jak „zcela legálně“ zprovoznit wallhack pouze za použití grafických ovladačů NVIDIA.

CS2 se od svého vydání potýká s problémy souvisejícími s některými funkcemi ovladačů. Technologie AMD Anti-Lag+ musela být z ovladačů Adrenaline zcela vyřazena kvůli tomu, že hráči dostávali neoprávněné VAC bany. Ačkoli alternativa NVIDIA Reflex nápor přežila, další problém se dle všeho objevil v ovladačích GeForce Experience. Přesné datum objevení exploitu není známo, ale na veřejnost se dostal až 22. prosince prostřednictvím vlákna na Redditu.

Exploit spočívá v pouhém pohrávání si s filtry v rámci překrytí GeForce Experience, což následně hráčům umožní nahlédnout skrz kouř dýmovnic.

New features in CS2
byu/GGDropcom_Off incsgo

Uživatelé Redditu reagující na vlákno se společnosti NVIDIA zastávají. Valve by dle slov některých uživatelů neměla softwaru třetích stran obdobný nízkoúrovňový přístup k „renderingu“ jen tak umožnit. Tento názor platí o to víc, zvláště když funkce Anti-Lag+ (softwarová funkce snižující latenci, která se sama injektuje do herního procesu hry) byla označena VAC jako škodlivá a lidé za ni neoprávněně dostávali ban.

Je třeba zmínit, že pro využití těchto filtrů je nutné použít spouštěcí příkaz „allow_third_party_software“, což může následně snížit Trust Factor. Špatnou zprávou je, že i přes to zůstává zisk ELO bodů stále stejný, bez ohledu na to, jak dobrý nebo špatný tento Trust Factor je.

Naštěstí společnost Valve v takovýchto případech jedná obvykle rychle. Může se stát, že NVIDIA tyto funkce stáhne, stejně jako tomu bylo u AMD, avšak nelze s jistotou říct, dokud se tak nestane. Nezbývá tak nic jiného než čekat.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.