cs_summit 6 : Další famózní vítězství pro BIG!

  • Štěpán Zvolánek
  • 07. 07. 2020 16:30

Německý tým BIG teď v posledním měsíci prožívá neuvěřitelné období. Po vítězství v DreamHack Masters Spring 2020 dokázal ovládnout i druhý kvalifikační turnaj na ESL One Rio 2020, a to cs_summit 6. GODSENT s Martinem "STYKO" Stykem zahrál také dobrý turnaj, avšak mousesports s Davidem "frozen" Čerňanským zase předvedl svoje špatné výkony.

Skupina A

Složení : GODSENT, Fnatic, G2 Esports, mousesports

Skupina A byla na papíře asi ta nejsilnější a pro nás, kvůli našim slovenským zástupcům, nejzajímavější. Zraky diváků se upínaly především na mousesports z důvodu, který byl velmi prostý - další bídný výkon, či už nějaký dobrý výsledek?

Úvodní zápas byl mezi Martinem "STYKO" Stykem a Davidem "frozen" Čerňanským, aneb GODSENT vs. mousesports. GODSENT dokázal vyhrát a posunul mousesports do zápasu poražených výsledkem 2:0. STYKO si naopak se svým týmem zahrál duel vítězů proti G2 Esports, kteří v úvodním zápase vyhrál nad Fnatic. K naší obrovské radosti dokázal GODSENT tento francouzský tým porazit čistě 2:0 a postoupil do play-off!

Radost nám však utnul tým Fnatic, který v zápase poražených zvítězil nad mousesports 2:0 a vyřadil jej z turnaje. Tento evropský mix tedy pokračuje v špatných výkonech a jsme zvědaví, co se s týmem bude dít v dalších dnech. Možnost obměny týmu by určitě nebyla nereálná...

Poslední zápas skupiny rozhodl o posledním postupujícím do play-off. Mezi sebou se utkaly, jako v úvodním zápase, G2 Esports a Fnatic. Tento zápas měl však uplně jiný průběh. Fnatic zahrál skvělý zápas, nechyboval, nedovolil G2 moc kol a vyhrál 2:0.

Do vyřazovacích bojů tedy postoupil GODSENT a Fnatic.

Úvodní duely :

GODSENT vs. mousesports - 2:0 (Dust II - 19:17, Vertigo - 16:13)
G2 Esports vs. Fnatic - 2:0 (Nuke - 16:8, Train - 16:7)

Zápasy vítězů a poražených :

G2 Esports vs. GODSENT - 0:2 (Train - 6:16, Nuke - 16:19)
Fnatic vs. mousesports - 2:0 (Inferno - 16:14, Nuke - 16:4)

Rozhodující duel :

Fnatic vs. G2 Esports - 2:0 (Train - 16:11 , Dust II - 16:10)

STYKO s GODSENT ovládli skupinu A Photo by ESL

Skupina B

Složení : Vitality, North, Movistar Riders, FATE

Tato skupina měla jasného favorita v podobě Vitality. Jediný tým, co se jim trochu dokázal vyrovnat, byl North. Tým FATE se do skupiny B dostal přes kvalifikaci a bylo vidět, že musí ještě hodně trénovat, aby se mohl vyrovnat alespoň North či Movistar Riders.

První zápas byl mezi týmem Vitality a FATE. Ten druhý nám pak obstarali North a Movistar Riders. První jmenovaný zápas byl celý naprosto v reži týmu Vitality, který FATE povolil za 2 mapy pouze 5 kol a suverénně je porazil 2:0. Druhý zápas už byl jiný šálek kávy, když se sehrály dokonce 3 mapy. Movistar Riders statečně bojovali, ale North prokázali svoji větší zkušenost a i díky skvělým playům Philipa "aizy" Aistrupa vyhráli 2:1.

V zápase vítězů se hráči North přesvědčili, v čem spočívá síla Vitality a po výsledku 0:2 museli o play-off bojovat v rozhodujícím zápase. Ve druhém souboji, FATE vs. Movistar Riders, ukazoval svoji dobrou hru španělský celek a po čisté výhře 2:0 postoupil do rozhodujícího zápasu.

Do zápasu o posledního postupujícího do vyřazovacích bojů vstoupily oba týmy, North a Movistar Riders, velmi ohodlaně. Bylo to vidět zejména na první mapě, kde North vyhrál těsně 16:14. Na druhé mapě už však dominovali právě hráči okolo zkušeného in-game leadera MSL a celkově tedy zvítězili 2:0.

Play-off si z této skupiny zahrály týmy Vitality a North.

Úvodní duely :

Vitality vs. FATE - 2:0 (Overpass - 16:2, Nuke - 16:3)
North vs. Movistar Riders - 2:1 (Inferno - 16:11, Vertigo - 14:16, Overpass - 16:13)

Zápasy vítězů a poražených :

Vitality vs. North - 2:0 (Overpass - 16:9, Nuke - 16:10)
FATE vs. Movistar Riders - 0:2 (Inferno - 9:16, Mirage - 6:16)

Rozhodující duel :

Movistar Riders vs. North - 0:2 (Vertigo - 14:16 , Inferno - 7:16)

Třicetiletý RpK stále předvádí skvělé výkony Photo by VaKarM

Skupina C

Složení : NiP, Heroic, ENCE, x6tence

Ve skupině C bysme favorita zřejmě hledali těžce. Moc se neočekávalo od x6tence (dříve Copnehagen Flames - pozn. redakce) a naopak lidé byli zvědaví na výkony ENCE, kteří tentokráte nastoupili s hráčem xseveN. Bylo důležité nepodcenit i kvalifikovaný tým Heroic s výbornými dánskými hráči.

Skupina byla otevřena zápasem NiP vs. x6tence. Mladíci z NiP ukázali svůj velký potencionál drtivým výsledkem 2:0, když prohráli pouze 10 kol za obě mapy. V zápase vítězů se poté NiP utkali s Heroic, který porazil v úvodním zápase ENCE těsně 2:1. Zápas to byl neskutečně vyrovnaný, ale přeci jen NiP vyhráli 2:1 a postoupili do play-off.

ENCE si v duelu poražených spravili chuť na x6tence, když vyhráli po mírných komplikacích 2:1. Pak pro ně přišel zlomový zápas proti Heroic o posledního postupujícího do play-off. Po dvou mapách svítil na obrazovce stav 1:1 a šlo se na rozhodující mapu Mirage. Ta však byla pro ENCE obrovská katastrofa, když vyhráli pouze 5 kol a celkově prohráli 1:2. Vypadli tedy již ve skupině a to je pro ně velké zklamání. Mohlo by se klidně stát, že Samiho "xseveN" Laasanena asi brzo kompletně nahradí mladík Elias "Jamppi" Olkkonen, který se však nemůže účastnit turnajů pořádaných Valve, neboť byl majitelem Steam účtu, kde se nachází VAC ban.

Ze skupiny C do play-off tedy postoupili NiP a Heroic.

Úvodní duely :

NiP vs. x6tence - 2:0 (Train - 16:4, Vertigo - 16:6)
ENCE vs. Heroic - 1:2 (Nuke - 8:16, Train - 16:8, Mirage - 5:16)

Zápasy vítězů a poražených :

NiP vs. Heroic - 2:1 (Mirage - 16:13, Vertigo - 6:16, Dust II - 16:12)
x6tence vs. ENCE - 2:1 (Overpass - 16:13, Train - 9:16, Nuke - 15:19)

Rozhodující duel :

ENCE vs. Heroic - 1:2 (Nuke - 8:16 , Train - 16:13, Mirage - 5:16)

Bude se xseveN stále střídat s Jamppim, či bude pořád na lavičce? Photo by DreamHack

Skupina D

Složení : FaZe Clan, Heretics, OG, BIG

Skupina D byla taktéž velice zajímavá. K FaZe Clanu a Heretics z kvalifikace přibyli zajímavé týmy OG a BIG. Velká očekávání se kladla na mix evropských „odpadlíků“ OG v čele s mladým IGL Aleksib a samozřejmě na hvězdý FaZe Clan. Černým koněm skupiny byl francouzský tým Heretics, který má na soupisce zajímavé hráče jako např. kioShiMa, xms či Lucky.

Vše odstartovay úvodní zápasy FaZe Clan vs. BIG a Heretics vs. OG. V prvním zmiňovaném zápase byl FaZe Clan na obou mapách vždy o kus vzadu a prohrál 0:2. Duel mezi OG a Heretics nám přinesl 3 mapy. OG Francouze, kromě jedné prohrané mapy, přehrávali a vyhráli 2:1. V souboji vítězů - BIG vs. OG - začal lépe německý tým, který si vzal první mapu. Zbylé mapy si však uhlídali hráči z OG a stali se prvními členy play-off ve skupině D. Zápas poražených byl pak v režii FaZe Clanu, který Heretics porazil s přehledem 2:0.

Poslední zápas skupiny o dalšího člena play-off se tedy odehrál mezi týmy FaZe Clan a BIG. Německý BIG, stejně jako v úvodním zápase, ukázal svoji vyzrálost nad FaZe Clanem a na výhru mu stačily pouze 2 mapy.

Skupina D do play-off dala OG a BIG.

Úvodní duely :

FaZe Clan vs. BIG - 0:2 (Mirage - 10:16, Nuke - 12:16)
Heretics vs. OG - 1:2 (Inferno - 3:16, Nuke - 16:11, Mirage - 3:16)

Zápasy vítězů a poražených :

BIG vs. OG - 1:2 (Dust II - 16:9, Inferno - 11:16, Mirage - 14:16)
FaZe Clan vs. Heretics - 2:0 (Nuke - 16:4, Train - 16:7)

Rozhodující duel :

FaZe Clan vs. BIG - 0:2 (Dust II - 13:16 , Nuke - 9:16)

XANTARES a jeho neomylný Deagle

Play-off

Play-off bylo rozděleno do dvou částí - Upper a Lower. Prohrané týmy z čtvrtfinále sestoupily do Lower bracketu, kde poté bojovaly o návrat přímo do Grand finále. V Upper semifinále pak 2 týmy postoupily do Upper finále a 2 týmy sestoupily do Lower semifinále.

Upper bracket

Čtvrtfinále

OG vs. North 2:1 (Overpass - 9:16, Inferno - 16:6 , Dust II - 16:11)
Tento úvodní čtvrtfinálový zápas nabídl zajímavou podívanou. North si svou mapu Overpass s přehledem pohlídal, ale zbylé 2 mapy vyhrál tým OG a postoupil do semifinále.

Vitality vs. Heroic 2:1 (Dust II - 16:5, Mirage - 10:16, Inferno - 16:5)
Tým Vitality prokazoval svoji dominanci už na první mapě, kterou bez problémů vyhrál. Druhá mapa Mirage však byla v režii Heroic, kteří se určitě nevzdávali. Inferno, rozhodující mapa, byla však opět jednoduchá záležitost pro Francouze a postup do semifinále byl více než zasloužený.

NiP vs. Fnatic 0:2 (Overpass - 17:19, Inferno - 13:16)
Švédské derby mělo pořádné grády, tak jak to má být. Oba týmy hrály skvěle, ale vyhrát mohl jenom jeden. Štěstí se přiklonilo na stranu Fnatic, kteří obě mapy vyhráli velmi těsným výsledkem a postoupili do semifinále.

GODSENT vs. BIG 0:2 (Dust II - 9:16, Overpass - 8:16)
Pro nás nejzajímavější zápas se odehrál mezi týmy GODSENT a BIG. STYKO a jeho tým v zápase bouhužel neukázal svoji světlou stránku, když po výsledku 0:2 sestoupil do Lower bracketu.

Semifinále

OG vs. Vitality 0:2 (Mirage - 9:16, Overpass - 26:28)
Souboj mezi OG a Vitality byl pro diváka vskutku nádherný. První mapa Mirage sice rychle skončila 16:9 pro Vitality, ale na Overpassu to bylo opravdu nevídané. Zápas nám došel až do stavu 26:27 v neprospěch OG, a až právě v tomto kole dokázali hráči z Vitality zápas ukončit. Vitality postoupili do Upper finále, kdežto OG sestoupili do Lower semifinále.
Fnatic vs. BIG 0:2 (Overpass - 13:16, Nuke - 10:16)
BIG opět předváděli skvělé playe, hráli týmově a dokráčeli si k vítězství 2:0, i když obě mapy byly velice vyrovnané. Fnatic také nedokázali využít skvělou hru osmnáctiletého talenta Ludviga "Brollan" Brolina, který nasázel neuvěřitelných 59 killů.

Finále

Vitality vs. BIG 2:1 (Mirage - 14:16, Inferno - 16:13, Dust II - 16:12)
Upper finále se odehrálo ve velmi vyrovnaném tempu. Všechny mapy byly vyhrané velice těsným způsobem, ale přeci jen více kol dokázali na svou stranu přenést francouzští střelci a postoupilu do Grand finále! Tým BIG o Grand finále ještě bojoval v Lower bracketu.

Lower bracket

Čtvrtfinále

North vs. Heroic - 0:2
NiP vs GODSENT - 0:2

Semifinále

Fnatic vs Heroic - 1:2
OG vs. GODSENT - 2:1

Finále

Heroic vs. OG - 1:2

Konsolidační finále

BIG vs. OG - 2:1
BIG byli v zápase vždy o krok vepředu a výhrou si zajistili postup do Grand finále, ve kterém chtěli Vitality oplatit porážku z Upper finále.

Grand finále

Grand finále se hrálo jako jedniné formátem BO5, avšak tým Vitality měl za postup z Upper bracketu vedení 1:0, a tak se hrály maximálně 4 mapy.

Vitality vs. BIG 2:3 (Mirage - 8:16, Inferno - 16:11, Dust II - 10:16, Dust II - 10:16)
BIG byli určitě v těžké nevýhodě, když zápas v podstatě museli ze stavu 0:1 otáčet. Povedlo se jim však něco neskutečného, neboť oni to, stejně jako v Dreamhack Masters Spring 2020, dokázali! Stav byl po dvou mapách sice 1:2 v jejich neprospěch, ale poslední 2 mapy týmovou hrou dokázali vyhrát a stali se šampiony cs_summit 6!
BIG si tedy odnáší 35 000 dolarů a 2000 bodů do Regionálního Major žebříčku! V něm se momentálně nachází na osmém místě, neboť se prvního kvalifikačního turnaje nezúčastnili.

Takhle hrají eco hráči z BIG!

Jak vypadá Regionální Major žebříček celkově?

Nejvíce si polepšily týmy GODSENT a Vitality. Právě Vitality si účast na ESL One Rio 2020 s předstihem zajistili. Za zaostáváním naopak zůstavají týmy jako mousesports a Fnatic.

Regionální Major žebříček Photo by ChooChoo2-2

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.