Virtus.pro ovládlo cs_summit 7, frozen s mousesports skončil na třetím místě

  • Štěpán Zvolánek
  • 01. 02. 2021 12:30

V minulém týdnu se kromě DH Open January hrál ještě jeden turnaj, cs_summit 7. Oproti minulému roku se tentokráte nebojovalo o body do Major žebříčku, prizepool ve výši 200 000 ameických dolarů však byl více než lákavý. Polovinu z něj a celkový titul si odnesl celek Virtus.pro, který neztratil ani jednu mapu a svým soupeřům dominoval. Dařilo se i frozenovi, který předváděl výborné výkony a výrazně přispěl k tomu, že mousesports obsadilo dělené třetí místo.

Hráči Virtus.pro byli opravdu nezastavitelní a turnajem projeli jak tsunami, které zničí všechno, co mu stojí v cestě. Ve skupinách si lehce poradili s NiP 2:0, když za obě dvě mapy prohráli pouze 11 kol a stejným výsledkem pak také s celkem FURIA, kde se však Brazilci zmohli na více kol a kladli větší odpor. Ve čtvrtfinále pak narazili opět na NiP. Tentokrát už mladí Švédové hráli výrazně lépe, ale na momentálně 10. nejlepší tým světa to však stejně nestačilo a po prohře 0:2 se s turnajem rozloučili.

Stejný osud pak bohužel potkal v semifinále i mousesports. Mnoho lidí sice čekalo vyrovnaný zápas, který se dostane až na třetí mapu, to se však nestalo. I přes pěkné výkony frozena, jenž se jako jediný nacházel v zelených číslech se myšákům vůbec nic nedařilo a prohráli 5:16 a 6:16! Právě rodák z Liptovského Mikuláše byl na tomto turnaji spolu s karriganem výrazným článkem svého týmu, když celý event zakončil s pozitivním ratingem.

V samotném Grand finále jsme byli svědky boje mezi Virtus.pro a švédským Fnatic. Na první mapě Inferno to bylo velmi vyrovnané a hráči pod vedením Dzhamiho "Jame" Aliho nakonec zvítězili těsně 16:14. Na nejnovější mapě Vertigo jsme mohli vidět napínavý boj pouze do konce první poloviny. Za teroristy totiž VP prohráli pouze jediné kolo a stali se tak šampiony cs_summit 7 bez jediné prohrané mapy!

Cenu nejužitešnějšího hráče si nemohl odnést nikdo jiný, než někdo z VP. Štěstí se nakonec usmálo na in-game leadera Dzhamiho "Jame" Aliho, který dosáhl skvělého ratingu 1,31. Dalšími kandidáty pak byli z jiných týmů Švéd Freddy "KRIMZ" Johansson (1,21) a nebo již zmiňovaný Finn "karrigan" Andersen (1,21).

Jame si odnesl MVP ocenění Photo by Virtus.pro

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.