Další kontroverze Esports World Cup? Jsou zde komentátoři, kteří půjdou pro peníze přes vlastní přesvědčení

  • 28. 06. 2024 11:00

Oznámení o složení talentů pro Esports World Cup (EWC) vyvolalo bouřlivou debatu v herní komunitě. Mezi vybranými jmény jsou Kangus (LCS), Dgon (LCK), Aux (LCK), Valdes (LCK), Joshi (NACL), Atlus (LCK), Wolf (LCK), Kitty (LPL) a Giniro (LEC), kteří budou zastávat různé role, jako jsou moderování, analýza, komentování a rozhovory. Tento výběr však vyvolal značnou kritiku, zejména kvůli zapojení talentů, kteří dříve silně kritizovali některé události a praktiky.

Joshi, známý svou ostrou kritikou účasti Team Liquid na EWC, je nyní součástí komentátorského týmu, což mnozí fanoušci vnímají jako pokrytecké. Jeho původní postoj byl, že účast na turnaji by ohrozila jeho duševní zdraví, avšak nyní tuto pozici přijal, což vedlo k obviněním z dvojakosti.

Dalším sporným bodem je výrazná účast komentátorů z LCK, jako jsou Valdes, Aux, Wolf a Atlus, což vyvolalo spekulace o tom, že LCK komentátoři mají méně příležitostí k mezinárodnímu působení a finanční nabídky pro ně mohou být atraktivnější. Kritici také poukazují na ekonomické rozdíly mezi Koreou a Západem, což může ovlivňovat rozhodování komentátorů.

Zapojení Giniro z LEC také vyvolalo diskuse. Kritici jí obviňují z pokrytectví kvůli její podpoře LGBTQ+ a ženských práv, zatímco přijala roli na turnaji financovaném režimem s kontroverzním lidskoprávním záznamem. Tato kritika se týká i dalších členů, kteří dříve prosazovali sociální spravedlnost, ale nyní zdánlivě opustili své přesvědčení pro lukrativní nabídky.

Debata rovněž zahrnuje širší otázky o vlivu státem financovaných subjektů na esportovou scénu a budoucnost velkých turnajů, jako je možná fúze EWC a MSI. Tento vývoj vyvolává obavy o rostoucí vliv kontroverzních zdrojů financování na globální esportový kalendář.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.