Další skandál CSGOEmpire: „Chceš skiny? Napiš nám, kdo je zodpovědný za atentát z 11. září“

  • 17. 09. 2024 12:00
Zdroj titulní fotografie: CSGOEmpire

Webová stránka CSGOEmpire, která se již dříve zapletla do skandálů, opět vyvolala pobouření mezi hráči poté, co spustila nepřijatelný giveaway. Dne 11. září oznámili „9/11 Giveaway“, ve které účastníci měli uvést jméno osoby odpovědné za teroristické útoky z 11. září 2001.

Soutěž organizovaná CSGOEmpire, kde účastníci museli uvést, kdo podle nich byl odpovědný za útoky z 11. září, způsobila skutečnou bouři nevole na sociálních sítích. Komunita esportu okamžitě reagovala na tento nepřijatelný krok a kritizovala web za to, že zneužil tak citlivé téma k propagaci.

Analytici esportu a další hráči v oblasti esportu neskrývali své šokování a zklamání. Mnozí z nich připomněli, že to není poprvé, co se CSGOEmpire ocitlo ve středu skandálu. Dříve již web měl negativní pověst kvůli narušení zápasu na jednom z hlavních turnajů. Nyní tento incident ještě více podkopal důvěryhodnost platformy.

Ve svém oficiálním prohlášení se CSGOEmpire pokusilo distancovat od odpovědnosti s tím, že jejich nový stážista si nebyl vědom významu data 11. září a údajně si myslel, že šlo o „PGL Stage Attack“. Společnost také oznámila propuštění stážisty, avšak mnoho komentátorů na X a dalších sociálních sítích zpochybnilo věrohodnost této výmluvy. Většina věří, že taková vysvětlení vypadají nepravděpodobně a že propuštění stážisty je jen způsob, jak zprostit vedení odpovědnosti.

Tento incident znovu otevřel otázky o etice a odpovědnosti ve světě esportu. Vzhledem k obrovskému vlivu esportu na mladé lidi mohou mít takové chyby vážné důsledky pro reputaci společností spojených s esportem. Špatné zacházení s citlivými tématy a zneužívání tragédií k reklamním účelům může podkopat důvěru hráčů i sponzorů, což nakonec ovlivňuje celý ekosystém esportu.

Navzdory omluvě zanechal skandál v komunitě nepříjemnou pachuť. Nyní může CSGOEmpire čelit velkým výzvám při obnově své reputace a důvěry uživatelů.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.