Dánská IGL legenda míří do čtvrtého nejlepšího týmu světa! Soupisku završí uznávaný kuben

  • 28. 11. 2023 10:00
Zdroj titulní fotografie: ENCE

Legendární IGL stojící za úspěchem Astralis, Lukas „gla1ve“ Rossander, a zkušený trenér Jakub „kuben“ Gurczynski, oficiálně podepisují smlouvu s aktuálně čtvrtým nejlepším týmem světa, s organizací ENCE. Dvojice tímto doplní soupisku po odchodu kapitána Marca „Snappi“ Pfeiffera a trenéra Eetu „sAw“ Saha.

Gla1ve a kuben budou mít za úkol navázat na odkaz odcházejících z ENCE. Díky jejich práci se tým v roce 2021 úspěšně transformoval z finského složení na mezinárodní. Pro gla1ve to představuje velkou příležitost, protože posledních pět měsíců strávil na lavičce Astralis a od prosince 2019 nevyhrál žádný velký LAN šampionát. Naopak kuben nedávno pomohl týmu GamerLegion k umístění mezi nejlepšími čtyřmi týmy na květnovém BLAST Paris Major a od září je bez práce.

Gla1ve patřil na svém vrcholu k nejlepším IGL hráčům všech dob, když v letech 2017 až 2019 dovedl Astralis k celkem čtyřem vítězstvím na Major šampionátech a také k triumfům na mnoha dalších špičkových turnajích. Možná právě tato změna prostředí umožní Dánovi dostat se opět na vrchol, protože ENCE je skvěle našlapaný stroj plný potenciálu. Nicméně to pro něj představuje premiéru vést tým na nejvyšší úrovni soutěže v anglickém jazyce.

Vyjádření legendárního Lukase „gla1ve“ Rossandera ohledně jeho nového angažmá:

Je to pro mě neuvěřitelná příležitost a cítím se velmi požehnaný, že mohu být v týmu s tolika úžasnými hráči. Do tohoto projektu jdu s velkým vzrušením, protože je to pro mě zcela nové prostředí, ale také proto, že máme tolik věcí, do kterých se můžeme v Counter-Strike 2 ponořit. Vím, čeho je tento tým schopen, a jsem rád, že jsem nyní jeho součástí!

Zatím to bylo vřelé přivítání a tento týden nás čeká první turnaj, takže jsem nadmíru nadšený, že už budu hrát svůj první oficiální zápas v CS2 s ENCE!

Prohlášení generálního manažera organizace ENCE, Niklase „Willkey“ Ojalainena:

Velké změny potřebují velká jména, která je obsadí. Chtěl bych kubena a gla1ve srdečně přivítat.“

Kubena jsme si vyhlédli již před třemi lety, ale naše spolupráce tehdy nevyšla. Stejně jako dříve je pro nás velmi důležité, aby trenér a IGL měli mezi sebou dobrý pracovní vztah. Kuben ukázal, že má cit pro skauting a schopnosti vybudovat dobrou strukturu týmu. Teď je čas ukázat, co s těmito dovednostmi dokáže u nás.

Na druhou stranu gla1ve musí být největším přírůstkem do našeho kádru, jaký jsme kdy v ENCE udělali. Myslím, že když se k nám chce připojit hráč takového kalibru, je to jasné znamení, že děláme věci správně. Vyhrál už všechno a má zkušenosti, aby se s námi podělil o to, co je potřeba k tomu, abychom překročili hranici. Gla1ve má super motivaci ukázat, že na to stále má, a líbí se mu zodpovědnost, kterou IGL u nás v ENCE dostává. Věřím, že hladový gla1ve je nebezpečným protivníkem pro každého soupeře, se kterým se utkáme.

Současná sestava ENCE vypadá následovně:

Lukas „gla1ve“ Rossander
Guy „⁠NertZ⁠“ Iluz
Pavle „⁠Maden⁠“ Bošković
Paweł „⁠dycha⁠“ Dycha
Alvaro „⁠SunPayus⁠“ Garcia

Jakub „⁠kuben⁠“ Gurczynski (trenér)

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.