DreamHack Masters Winter 2020 - preview

  • Štěpán Zvolánek
  • 30. 11. 2020 13:31

Není to ani den po skončení zajímavého BLAST Premier Fall Showdown a na obzoru už svítá další velký turnaj - DreamHack Masters Winter 2020! V něm opět uvidíme ty nejlepší celky světa, mezi kterými nechybí ani STYKO s GODSENT a frozen s mousesports. Navíc chybělo málo k tomu, aby se na event probojovali i hráči SINNERS! Ti se přes otevřenou kvalifikaci dostali až do té uzavřené, kde však v prvním kole nestačili na britský celek Enpoint a jejich šance na postup se bohužel rozplynuli.

Organizátoři pro celkových 16 týmů připravili následující herní formát. Bude se hrát ve dvou skupinách rozdělených po osmi systémem dvojité eliminace (GSL) a do play-off tedy postoupí hned 4 nejlepší celky, které budou mít na kontě méně než 2 prohry. Ve hře je navíc kromě titulu ještě 150 000 amerických dolarů, přičemž vítěz si pro sebe uzme hned 60 tisíc! Pojďme si teď představit týmy v jednotlivých skupinách, které by mohly či měly postoupit do vyřazovacích bojů.

Skupina A

Složení: Heroic, c0ntact, FaZe Clan, Spirit, Complexity, ENCE, Cloud9, Gambit

Na rovinu, tato skupina nenabízí ty nejlepší a nejzajímavější celky, které se turnaje zúčastní. Největším favoritem je zde asi dánský celek Heroic, vítěz posledního DreamHack turnaje! V posledním měsíci se sice těmto mladíkům nedařilo, jejich kvalita je však známá a postup je pro ně povinností. Dánům budou na záda šlapat ambiciózní celky Cloud9 a Complexity. Nová soupiska Cloud9 nezačala svoji jízdu moc dobře, když na FLASPOINT 2 skončila na děleném posledním místě. Teď se však ukázala v dobrém světle na BLAST Premier Fall Showdown, kde jejich jízdu zastavil až frozen s mousesports a před očima jim sebral vstupenku na Fall Finals! Ukázali tedy světu, že se s nimi musí určitě počítat. Jejich kvalitu poznal i tým Complexity, jenž s nimi v jejich posledním zápase právě na BLAST selhal. Tento celek bezesporu táhnou blameF a jks. Tito dva střelci hrají parádně a mají velkou zásluhu na tom, že tato organizace hraje se špičkovými týmy a drží se na jejich úrovni. Teď už určitě budou chtít prolomit nějaké zakletí, jež jim vždy brání v zisku některé z medailí! Který tým by mohl tyto tři celky doplnit zůstává velkým otazníkem. Největším adeptem by mohl být zřejmě FaZe Clan, který to však bude mít nesmírně těžké a v jejich neprospěch hrajou i špatné výsledky z minulých turnajů, když od vítězství na IEM New York ještě s NiKem obsazují jen špatné a bídné pozice.

Úvodní zápasy

Heroic vs. c0ntact
FaZe Clan vs. Spirit

Complexity vs. ENCE
Cloud9 vs. Gambit

blameF hraje skvěle, ale chybí mu velký týmový úspěch... Photo by HLTV.org

Skupina B

Složení: Astralis, GODSENT, Liquid, mousesports, G2 Esports, Nemiga, FURIA, North

„Béčková“ skupina je opravdu silně zastoupená. Stejně jako v první skupině, i tady budeme mít favorita z Jutského poloostrova, a to Astralis! Legendární sestava této organizace se bude chtít určitě dostat a udržet na nejvyšších příčkách. Hráči okolo in-game leadera gla1ve teď měli téměř 14 dní čas na to, aby se dokonale připravili na tento turnaj, který budou chtít bezesporu opanovat. Zabraňovat tomu bude ale například G2 Esports. Hráči po příchodu NiKa ožili a společně s ním se na posledních dvou eventech dostali na ty nejvyšší příčky - BLAST Premier Fall Series vyhráli a na IEM Beijing- Haidan skončili třetí. Mají neskutečně dobré individuální schopnosti a když k tomu přidají kvalitní týmovou práci, máme na světě velkého kandidáta na celkový triumf! O dobrý výsledek bude bojovat i celek mousesports s frozenem. Ten po příchodu nového trenéra Torbjørna "mithR" Nyborga začal hrát zase tak, jako bychom si od něj přáli, což vyústilo i k získané vstupence na BLAST Premier Fall Finals! Postup dál v BLAST sérii získala společně s myšáky i FURIA. Ostřílení brazilští hráči si tedy po minulém turnaji spravili chuť a nabrali opět sebevědomí, které budou chtít využít i v tomto turnaji společně s jejich kvalitní a nepříjemnou hrou.

Úvodní zápasy

Astralis vs. GODSENT
Liquid vs. mousesports

G2 Esports vs. Nemiga
FURIA vs. North

Dokáže frozen s mousesports vyhrát i tento turnaj? Photo by HLTV.org

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.