Elyoya promluvil o finále LEC a přípravě na Worlds

  • 30. 08. 2024 22:15

Finále LEC je za rohem a hvězdný jungler MAD Lions Javier „Elyoya“ Prades Batalla je připraven přijmout výzvu. V nedávném rozhovoru se Elyoya rozpovídal o svém smýšlení, se kterým jde do semifinále, o svých úvahách o současném stavu svého týmu a o svých myšlenkách na nadcházející mistrovství světa.

Elyoya vyjádřil klid a sebedůvěru, když se blíží finále LEC. Svěřil se, že letos poprvé se cítí plně spokojen s přípravou a prací, kterou jeho tým odvedl. „Jsem velmi motivovaný a šťastný.

Tento víkend je o tom, abychom si užili všechnu tu tvrdou práci, kterou jsme odvedli,“ řekl Elyoya. Jeho hlavním cílem je udržet se na pódiu v pohodě a vytěžit co nejvíce ze zkušenosti hrát před publikem, což podle něj jeho týmu výrazně prospěje.

Rozhovor se dotkl také srovnání MAD Lions z roku 2021 se současnou soupiskou. Elyoya připustil, že ačkoli jeho bývalý spoluhráč Carzzy možná některé aspekty prostředí v týmu 2021 zveličoval, nebylo to pro něj nejprofesionálnější a nejpříjemnější prostředí.

„Velký rozdíl je nyní v naší metodice, přístupu při scrimech a oficiálních zápasech a v disciplíně, kterou udržujeme,“ vysvětlil Elyoya. Zdůraznil, že současný tým je více soustředěný a odhodlaný vyhrávat, díky čemuž je se změnami velmi spokojen.

Při pohledu do budoucna na mistrovství světa je Elyoya realistický, ale optimistický, pokud jde o střetnutí s dominantními asijskými týmy. „Jsem velmi motivovaný. V současné době mají lepší úroveň než my, to je fakt, ale s řádnou přípravou jim určitě můžeme konkurovat,“ řekl.

Elyoya se už nemůže dočkat začátku mistrovství světa, které považuje za nejlepší období v roce, kdy se můžeme učit a růst jako tým. Přestože si uvědomuje rozdíly v dovednostech, jeho hlavní cíl zůstává stejný: vyhrát mistrovství světa.

Letos Elyoya vedl tým se čtyřmi nováčky z LVP (španělská Superliga), včetně tří z Movistar Riders. Navzdory počátečním pochybnostem, zejména ze strany mezinárodní komunity, se Elyoya a jeho tým vzepřeli očekávání a kvalifikovali se na mistrovství světa. Když se Elyoya zamýšlí nad touto cestou, vzkázal by svému minulému já, aby si „věřilo“, protože sebedůvěra byla pro jeho růst a výkonnost klíčová.

Co se týče nadcházejícího finále LEC, Elyoya naznačil nové strategie a výběry v jejich draftech, ačkoli konkrétní detaily držel pod pokličkou. Ujistil fanoušky, že tým je v nejlepší formě a připraven na tuto výzvu.

Elyoya také poznamenal, že návrat mágů do mety pravděpodobně ovlivní strategie draftů na Worlds, ačkoli se tým v současné době soustředí na finále LEC.

Na závěr měl Elyoya srdečný vzkaz pro fanoušky MAD Lions: „Nepřestávejte nás podporovat. Dáme do toho všechno, abychom vyhráli, dokud nebude nexus zničen.“ Vyjádřil nesmírnou vděčnost za jejich podporu v průběhu celého roku. Co se týče jeho haterů, Elyoya reagoval s humorem: „Haterů je třeba, každý je má. Nenáviďte dál, děláte to dobře.“

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.