ESL zavádí BO5 formát pro Grand Finále IEM Rio 2024: Delší zápasy pro lepší zážitek diváků

  • 07. 10. 2024 12:00
Zdroj titulní fotografie: ESL

ESL oficiálně potvrdilo, že finále IEM Rio 2024 se bude hrát ve formátu BO5. Toto rozhodnutí má za cíl zlepšit zážitek diváků. Přechod z dříve oblíbeného formátu BO3 je v souladu s trendem, který nastavily další LAN turnaje po vydání CS2.

V rozhovoru pro HLTV to oznámil Michael Parsons, senior manažer ESL FACEIT Group. Podle něj se s přechodem na MR12 a rychlejšími zápasy rozhodli pro formát velkého finále BO5, aby zajistili, že diváci navštěvující arénu dostanou dostatek obsahu.

Rozhodnutí použít formát BO5 nyní platí pro všechny nadcházející turnaje ESL. Cílem je poskytnout bohatší zážitek zejména fanouškům, kteří cestují z dálky. Delší zápasy přidávají další úroveň napětí a činí pro držitele vstupenek návštěvu akce hodnotnější.

ESL již tento formát implementovalo na svých hlavních turnajích, jako jsou IEM Cologne a IEM Katowice, ale nyní se tato novinka stane standardem pro všechny turnaje série IEM a ESL Pro League.

IEM Rio 2024 začne 13. října a potrvá do 13. října. Turnaj odstartuje skupinovou fází s formátem dvojité eliminace, kde se utkají nejlepší týmy. Play-off se bude konat ve Farmasi aréně a postoupí do něj tři nejlepší týmy z každé skupiny. Finále je naplánováno na 20:00 místního času, přičemž dvě hodiny předtím se uskuteční exhibiční zápas nazvaný „All-Star Hour“. Účastníci tohoto exhibičního zápasu budou oznámeni blíže k finálovému dni turnaje.

V Rio de Janeiru se konaly dva hlavní turnaje, z nichž jeden byl Major v roce 2022, kde Outsiders zvítězili a získali 500 000 $. Následující rok se v Riu konal další turnaj, kde Vitality zvítězili a vyhráli 100 000 $. Prize pool zůstává stejný jako loni a tým Vitality má tak šanci stát se prvními dvojnásobnými vítězi titulu IEM Rio.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.