eSuba připravila Dynamo Eclot o postup do EMEA Masters potřetí v řadě

  • 29. 03. 2023 10:30

Tři souboje o EMEA Masters, třikrát vítězství eSuby, tak vypadají poslední tři splity Hitpoint Masters. Modrá krev se vítězství ve včerejším zápase proti DNE dostala do EMEA Masters už podesáté. Výhra 3:2 znamená, že si eSuba v pátek zahraje o svůj čtrnáctý titul v Hitpoint Masters proti týmu Entropiq.

Jak eSuba vyřadila Dynamo Eclot?

První hra odstartovala nepovedeným invadem z strany eSuby, Dynamo Eclot získalo náskok a vedlo. Byla to hlavně dvojice Smarty + Reedfoo, která dominovala první hře. Marksman Dynama skončil na 10killech a posunul svůj tým o krok blíže k EMEA Masters.

V další hře už jsme viděli jinou eSubu. Bývalý LEC jungler TynX v early game předčil Jejkyho a od toho se odvíjela i celá hra. Dynamo se sice dařilo dostávat do hry v teamfightech, ale i přes chyby eSuby to DNE na výhru nestačilo. Nakonec to byl právě Dany, marksman eSuby, který hru svým playem rozhodl.

Nejdominantnější hrou byla rozhodně ta třetí a znovu to byl bývalý jungler SK Gaming, kdo byl v early game aktivnější. Sololaneři eSuby už tuto výhodu neztratili a Dynamo se proti poke kompozici už nedokázalo do hry vrátit. Modrá krev tak byla jednu výhru od EMEA Masters.

DNE bylo znovu pod tlakem, muselo vyhrát dvě hry za sebou. Jejky se rozhodl, že vezme situaci do svých rukou, vzal si Lee Sina a znovu se ukázalo, že jungle role má největší vliv na hru. Historicky nejlepší český jungler skončil hru se skóre 9/1/13 a poslal sérii do Silver Scrapes.

Oba týmy měly nůž na na krku, byla to jedna BO1, která rozhodla o tom, kdo si zahraje EMEA Masters. Dynamo mělo do hry lepší vstup, ale i přes počáteční vedení se dostala eSuba nazpět a došla si pro vítězství v poslední hře.

Dynamo Eclot si tak znovu nezahraje EMEA Masters a eSubu čeká finále proti týmu Entropiq. Spolu si zahráli už minulý týden, tehdy Entropiq vyhráli v poměru 3:0. Čas na nápravu bude mít eSuba v pátek, kdy si tento duel zahraje znova před brněnským publikem. Zápas lze sledovat i na twitch kanále Hitpointu.

Zdroj úvodního obrázku: Twitter esubacz

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.