FPS v CS2 klesá! Jak se za rok od vydání změnil výkon na jednotlivých mapách?

  • 13. 09. 2024 15:00
Zdroj titulní fotografie: Dexerto

Tvůrce obsahu ThourCS2 nedávno provedl sérii benchmarků, aby zjistil, jak se změnil výkon na soutěžních mapách od září 2023 do září 2024. Výsledky svých testů sdílel na platformě X.

Tato data jsou zajímavá, protože CS2 prošlo během roku mnoha změnami, včetně aktualizací a úprav map. Pro hráče, kteří chtějí maximalizovat výkon, mohou být tato měření důležitým ukazatelem toho, jak jejich systémy zvládají aktuální verzi hry. Zejména zajímavé je, jak efekty vody na některých mapách výrazně ovlivňují výkon.

Od vydání CS2 v roce 2023 proběhlo několik velkých aktualizací ovlivňujících mapy a engine hry. V srpnu téhož roku začal ThourCS2 sledovat FPS metriky na soutěžních mapách, aby zjistil, jaké změny přinesly jednotlivé patche pro herní výkon. Cílem experimentu bylo zjistit, jak aktualizace a optimalizace ovlivnily výkon hry.

Pro testy bylo vybráno 8 map, které jsou populární v soutěžním poolu - Anubis, Inferno, Ancient, Dust 2, Vertigo, Mirage, Nuke a Overpass. Tyto mapy jsou klíčovým prvkem soutěžních zápasů a hráči na nich tráví většinu času.

ThourCS2 uvádí data, která ukazují, že průměrná FPS na většině map během uplynulého roku klesla. Největší poklesy byly zaznamenány na mapách jako Mirage (pokles o 11,73 %) a Nuke (pokles o 13,74 %), což by mohlo být způsobeno aktualizacemi textur nebo novými efekty na mapách. Celkově průměrné FPS kleslo o 10,24 %, což může být pro hráče, zejména ty, kteří hrají na slabších systémech, znepokojující.

Ne všechny metriky se však zhoršily. Například takzvané 1% FPS, která ukazuje minimální počet snímků za sekundu během nejnáročnějších momentů, se na některých mapách, jako jsou Anubis a Inferno, dokonce zvýšila, což naznačuje lepší stabilitu hry v těchto okamžicích. Ale mapy jako Overpass a Ancient s jejich efekty vody zaznamenaly největší pokles, přičemž 1% FPS klesla o 17,3 % a 11,62 %.

Thourovy testy ukazují, že výkon v CS2 se celkově nezlepšil, ale na většině map se dokonce zhoršil. Mapy s komplexnější grafikou, jako je Overpass a Ancient, představují pro grafické karty největší výzvu, což může ovlivnit herní zážitek. Přestože byly testy provedeny při standardním nastavení grafiky, mnoho hráčů může zaznamenat podobné výsledky, zejména pokud hrají na středně výkonných systémech.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.