GuardiaN oficiálně dostal bench v NaVi

  • Vilém Vejnar
  • 24. 01. 2020 16:00

Spekulace se stávají skutečností, protože po čtyřech strávených měsících v sestavě organizace NaVi se Ladislav "GuardiaN" Kovács přesouvá na lavičku. V letech 2013-2017 zažil Laco s touto organizací doopravdy skvělé období. Dařilo se mu i inviduálně, o čemž vypovídá cena pro 2. nejlepšího hráče na světě za rok 2015. S ruskoukrajinskou organizací se rozloučil se dvěmi stříbrnými medailemi z Majoru a začátkem srpna 2017 zavítal do FaZe Clanu. Smůla pokračovala a ani s Fazem nedokázal vyhrát titul vitěze Majoru, i když Guardian k němu měl doopravdy blízko. O výpadku sestavy okolo Laca ve finále proti Cloud9 na ELEGUE Majoru 2018 v Bostonu se asi nemusím rozepisovat. Tento slovenský AWP hráč bez pochyb patří mezi legendy CS:GO ale chybí mu tolik vytoužené první místo z Majoru.

Guardianův návrat do NaVi se příliš nezdařil. Photo by EPICENTER

V jednom z rozhovorů GuardiaN prohlásil, že FaZe bude jeho posledním týmem ale okolnosti se změnily a on nabídku od NaVi přijal. Záčátek nové sestavy Natus vypadal velice dobře a to především díky třetím místům na DreamHack Masters Malmö 2019, Blast PRO Series: Copenhagen 2019 a ESL Pro Legue Season 10-Finals. Bohužel výkony sestavy v čelem s ukrajinskou hvězdou S1mplem se zhoršovaly. Lacovi se vůbec nedařilo, což se odrazilo i na jeho 0,93 K/D za poslední tři měsíce. Vedení Natus Vincere a již bývalí spoluhráči Guardiana se ho rozhodli přesunout na lavičku. Náhradou se stal bývalý rifler Syman Gaming Ilya "Perfecto" Zalutskiy, který se předvedl v dobrém světle především na Starladder Majoru 2019 v Berlíně. Na dvacetiletého Rusa bude určitě kladen velký tlak, tak uvidíme, jak se s ním popere.

Splní Perfecto očekávání a dopomůže NaVi k vyhraným turnajům?Photo by Syman Gaming

Možností, které Laco má je spoustu. Může se stát,že ukončí kariéru, přece jenom oslavil 28. narozeniny a navíc se o konci kariéry zmínil za dob, kdy hrál ještě za FaZe. Spekuluje se i o velkolepém návratu na CZ/SK scénu, kde by ho rozhodně chtěla získat každá organizace. Třeba o něj projeví zájem i nějaký světový tým, díky kterému by mohl zůstat na vrcholu profesionální scény. Kam Guardianovy kroky povedou je zatím neznámé.

Zdroj titulnej fotografie: epicenter.gg

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.