Historický comeback: NAVI ovládli IEM Rio a jsou už jen krůček od milionového bonusu!

  • 14. 10. 2024 12:00
Zdroj titulní fotografie: NAVI

Vítězství NAVI na Majoru se mohla v březnu zdát jako náhoda, ale tým nyní vypadá jako jeden z nejlepších své generace, když si připsal další turnajové vítězství po náročných bojích v play-off, s velkým comebackem na mapě Ancient, aby získali výhru 3-1 proti MOUZ.

Po působivém výkonu proti Heroic v semifinále museli hráči NAVI znovu ukázat svou odolnost ve finále. Zpočátku to vypadalo, že finále skončí rychle, protože tým vedený Aleksibem vedl 2-0 po výhrách na mapách Inferno a Dust2, přičemž na mapě Dust2 soupeře převálcovali 13-2. Mladí hráči MOUZ ale ukázali bojovnost, když vyhráli mapu Mirage 13-6 a na mapě Ancient si vybudovali velký náskok 10-2 na CT straně. Vypadalo to, že utkání směřuje k rozhodující mapě Nuke.

Nakonec to ale dopadlo jinak. NAVI předvedli historický comeback, kdy jejich obrana byla téměř neprostupná. V druhé polovině prohráli jen jedno kolo (čtvrté) a následně vyhráli osm kol v řadě, čímž dokončili zdánlivě nemožný obrat a získali vítězství na mapě i celkový titul – a to ještě v standardním hracím čase.

Mluvili jsme o tom celý turnaj, bez ohledu na to, jak moc prohráváte, stále můžete vyhrát,řekl za NAVI ⁠jL v pozápasovém rozhovoru a dodal: „Ale platí to i naopak, bez ohledu na to, jak moc vedete, stále můžete prohrát, takže se musíte soustředit.“ Bylo to fantastické představení odolnosti od týmu, který je očividně na pokraji sil, když se dostal do šesti finále v řadě v náročném programu.

Zajímavou vedlejší linií po zápase byla diskuse o budoucnosti hráče MOUZ, Jimpphata. „Zatím jsem opravdu šťastný, že tu jsem,“ řekl mladý Fin, který měl dnes večer několik skvělých momentů, přestože byl na straně poražených, včetně úžasného clutche na mapě Ancient.

Nejlepšími hráči NAVI byli iM a w0nderful, kteří skvěle zvládli udržet pod kontrolou soupeře xertioNa a Brollana v tomto napínavém zápase. Díky této výhře si tým v žluto-černých barvách připsal dvě vítězství v řadě v rámci Intel Grand Slamu, ale k zisku milionového bonusu potřebují ještě dvě další výhry.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.