Historický moment v PCS. DFM vyřadili J Team a zapsali se do historie

  • 13. 03. 2024 09:00

V nedávném zápase playoff Pacific Championship Series (PCS) došlo k historické události, když japonský tým Detonation FocusMe (DFM) zvítězil 2:0 nad týmem J Team. Toto vítězství je o to významnější, že od zavedení spojených playoff je to poprvé, co domácí tým prohrál sérii s týmem z "invazního" regionu.

Pozadí změn v PCS

Na jaře 2023 prošla liga PCS rozšířením, když přivítala týmy z regionu OCE (Oceánie), čímž se PCS stala de facto nadregionální ligou. Top 2 týmy z OCE získaly příležitost kvalifikovat se na mezinárodní turnaje prostřednictvím playoff PCS. Přestože byl tento krok zpočátku považován za šanci pro OCE, regionální týmy se v loňském roce neosvědčily, když na zápasy prohrály 0:8 a byly rychle eliminovány týmy z PCS.

Japonsko se přidává k soutěži

Letos byl k lize přidán další region, Japonsko, jehož tři nejlepší týmy měly možnost ukázat své umění. PCS pokračovala ve své neporaženosti na domácí půdě, když vyhrála první dvě série a prodloužila svou vítěznou sérii na 10:0. Nicméně Detonation FocusMe, jedni z legend japonského LoL, přerušili tuto tradici svým přesvědčivým vítězstvím nad J Teamem.

Význam pro mezinárodní scénu

Vítězství DFM nejen ukazuje sílu a potenciál japonských týmů, ale také naznačuje možný přínos spojených lig pro celou esportovou scénu. Tento model vytváří jakousi menší mezinárodní soutěž, která zabraňuje automatické kvalifikaci slabších týmů na velké mezinárodní turnaje.

Perspektiva pro západní regiony

Úspěch spojené ligy PCS otevírá diskuzi o možném rozšíření tohoto konceptu i do západních regionů, například kombinací Brazílie, Latinské Ameriky a možná i Severní Ameriky. Tento přístup by mohl podpořit mezinárodní konkurenci a nabídnout fanouškům více vzrušujících zápasů mezi týmy z různých koutů světa.

Závěr

Historické vítězství Detonation FocusMe v playoff PCS nejen otevírá novou kapitolu v historii ligy, ale také poskytuje cenné lekce o významu inovace a mezinárodní spolupráce v esportu. Jak se svět League of Legends neustále vyvíjí, spojené ligy by mohly hrát klíčovou roli v budování silnější a více propojené globální komunity.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.