Hradec hostí další finále 3E Akademického mistrovství! Která z univerzit zvítězí tentokrát?

  • 16. 05. 2024 14:00
Zdroj titulní fotografie: ESA

Svůj návrat ve velkém hlásí 3E Akademické mistrovství a jeho finále na závěr sezóny klepe na dveře. Hradec Králové! Přesně zde se po roční offlinové odmlce odehraje další velkolepé finále! Začíná již tento víkend, když v sobotu začne soutěž nejnovějším titulem – Rocket League. Odpoledne se přidá oblíbený Counter-Strike a v neděli vše zakončí League of Legends.

Kromě samotných zápasů může být lákadlem i menší doprovodný program přímo na místě. Každý, kdo má zájem, může přijít zafandit svému oblíbenému týmu. Více informací o události lze nalézt na sociálních sítích ESA - Esportovní studentská asociace.

Esportová učebna opět středem pozornosti

Finále se uskuteční v moderní a dobře vybavené esportové učebně, kterou Fakulta informatiky a managementu na Univerzitě v Hradci Králové (FIM UHK) otevřela v roce 2021. Spolu s Technickou univerzitou v Ostravě (VŠB-TUO) jsou to jediné dvě univerzity v Česku, které disponují takovouto učebnou.

Učebna je vybavena deseti počítači s ergonomickými herními židlemi. Na každé straně je umístěno pět židlí pro dva týmy hráčů, oddělených skleněnou stěnou pro správnou akustiku. Dominantním prvkem místnosti je stropní světlo, připomínající čip do počítače, které lze nastavit v různých odstínech barev.

_mg_0293.jpg

3E Akademické mistrovství 2023 Source: ESA

Offlinová premiéra sportovního titulu Rocket League

Nejnovějši přírůstek 3E Akademického mistrovství celou akci odstartuje, přičemž se nám představí hned dvě trojice v boji o kýžené zlato.

Grand finále se odehraje formátem BO9 s tím, že Upper bracket bude mít výhodu pouze jednonásobného vítězství série, zatímco finalista z Lower bracketu musí zvítězit hned dvakrát. Obhájí svůj titul dominantní soupiska studentů VŠE, anebo převezme žezlo konkurenceschopná skvadra z VŠB-TUO? Duel můžete sledovat již od 10. hodiny dopolední.

Skupinová fáze Rocket League Source: ESA/Battlefy
PLAY-OFF Rocket League Source: ESA/Battlefy

CS:GO je již minulostí, přichází Counter-Strike 2

Sobotní odpoledne se ponese v duchu vyvrcholení oblíbeného Counter-Strike. Během letního semestru se zúčastnilo celkem pět týmů z celé republiky: veteráni Akademického mistrovství UPCE Esports z Univerzity Pardubice, Esport SU ze Slezské univerzity v Opavě, tým VŠE z⁠⁠⁠⁠⁠ Vysoké školy ekonomické v Praze. Letos se dařilo i nových týmů, jako je tým ZČU FEL z Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity a Mighty Eagles z Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích.

Týmy se utkaly v jedné skupině každý s každým ve formátu BO3. V play-off si UPCE Esport snadno poradili s týmem ZČU FEL skórem 2:0, zatímco Esport SU těsně porazil VŠE v plném počtu map. V sobotu se tak od 13:00 můžeme těšit na souboj o první příčku mezi UPCE Esport a Esport SU a na duel mezi ZČU FEL a VŠE, kde se bude hrát o medaile bronzové.

Skupinová fáze CS2 Source: ESA/Battlefy
PLAY-OFF CS2 Source: ESA/Battlefy

Celonedělní akce jménem League of Legends

Tradiční titul League of Legends nesmí u eventu tohoto formátu chybět. V neděli se podobně jako v případě předchozích titulů představí finálová dvojice, která si to i zde rozdá v souboji o titul.

Skupinová fáze probíhala formátem dvojitého systému každý s každým při 8 týmech, které byly rozdělenými do dvou skupin. Nejvýraznější výkony předvedl tým VUT ve skupině A, který dosáhl skóre 13 výher a 1 porážky. V téže skupině se odehrál tiebreaker mezi týmy Čtyři z tanku a pes z VŠB-TUO a 4FIS Blue, a to kvůli rozhodnutí o postupu, který nakonec skončil vítězstvím týmu 4FIS Blue výsledkem 2:1. V samotném závěru postoupil také tým Pánové z UHK.

Ve skupině B dominoval tým UPOLumpové s bezchybným výkonem 14 výher a žádné porážky. Ostatními postupujícími týmy z této skupiny byli Weak Mindset Gamers z UPCE, SLUníčka a hostící FIM Ducks.

V playoff se z čtvrtfinále do semifinále probojovaly následující: VUT m8 z VUT, Weak Mindset Gamers z UPCE, UPOLumpové z UPOL a Čtyři z tanku a pes z VŠB-TUO. Ve samotném finále nás čeká duel mezi týmy VUT m8 a Čtyři z tanku a pes, které v semifinále zaznamenali bezchybný postup se skóre 2:0. Vše začně v neděli 19.5. od 12 hodin.

Play-In 2 League of Legends Source: ESA/Battlefy
PLAY-OFF League of Legends Source: ESA/Battlefy

Veškeré dění můžeš sledovat zde nebo i osobně přímo na UHK FIM

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.