IESF: Ženská sekce válcuje Evropu, československé derby přineslo podívanou

  • 04. 04. 2023 10:00
Zdroj titulní fotografie: Twitter @Team_Spirit_FE

Kvalifikace na mistrovství světa v rumunském městě Iași je v plném proudu, každý stát však musel odehrát určitý počet přátelských utkání a česká ženská sekce dosud předvádí skvělé výkony.

Ženy v čele s Týnkou dobývají Evropu

  • ZÁPAS 1 vs Srbsko: Česká ženská reprezentace nastavila svou laťku pátečním vítězstvím nad Srbskou soupiskou. Dívky z Česka, které nastoupily v sestavě Terez, Luny, Raduu, Týnka a Miley vypadaly hned v první hře sebejistě a suverénně, a tak jejich týmová harmonie a herní výkony přinesly přímo sladkou výhru 16:8.

  • ZÁPAS 2 vs Nizozemí: Nedělní duel proti Nizozemsku byl už o trochu jinčího rázu. Sice proti nám nastoupila náhradní hráčka, ale to neznamenalo, že se musíme jen tak předat. Holky ze země tulipánů byly herně našimi rovnocennými soupeřkami, nakonec si však naše holky odvezly hladké vítězství 16:9.

  • ZÁPAS 3 vs Španělsko: Poslední zápas proti Španělsku byl pak opravdovou jízdou. Naše holky se na začátku zápasu ocitly v těžké situaci, když španělský tým vedl o 10 bodů. Nicméně, díky neuvěřitelnému představení Týnky, která připsala na své konto solidních 26 fragů, se nám podařilo vyhrát 16:14.

Derby Česko vs Slovensko

Česka a Slovenská sekce se utkaly v napínavém bratrském duelu, který byl plný zvratů a dramatických momentů.

První mapa Ancient

Na mapě Ancient se naši hráči rychle ujali nebezpečného vedení, ale Slovensko se nevzdalo a ve druhém poločase dokázalo skóre otočit. Česku se ještě podařilo strhnout vedení na svou stranu stavem 14:13, ale na konečné vítězství to nestačilo. Největším hrdinou první mapy se stal Tomáš "fino" Bebjak, který svého soupeře doslova likvidoval a zaznamenal neuvěřitelných 31 zářezů.

Druhá mapa Mirage

Na druhé mapě se opět projevila síla českého týmu, který se držel ve vedení až do stavu 13:9. Slovensko se však nevzdalo a začalo postupně snižovat náskok. Nakonec se jim podařilo odvrátit české vítězství v sérii a zvítězit díky Eriku "The eLiVe" Sitovi, který byl ze soupeřů nejúspěšnější a dokázal dovést svůj tým k vítězství sedmi body v řadě. Celkové skóre 16:13 pro Slovensko rozhodlo o jeho vítězství v tomto napínavém derby.

Sestava České reprezentace:

Max "SHOCK" Kvapil
Simon "KWERTZZ" Horák
Josef "MoriiSko" Maurenc
Lukáš "Levi" Bouřa
Dominik "blogg1s" Janita

Sestava Slovenské reprezentace:

Matúš "MATYS" Šimko
Lukáš "sAvana1" Lintner
Michal "T4gg3D" Vrzal
Erik "The eLiVe" Sith
Tomáš "fino" Bejbak

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.