JDG jsou šampiony LPL, v pěti hrách porazili Top Esports a po dvou letech vybojovali titul

  • 02. 09. 2022 13:27

Rok 2020 se opakuje, znovu se ve finále LPL utkaly týmy JD Gaming a Top Esports. Znovu finále skončilo stejným výsledkem. JDG zvítězili v poměru 3-2 a pozvedli tak pohár nad svoje hlavy.

Ze staré sestavy v týmu zůstala pouze dvojice hráčů, Yagao a Kanavi, které doplnila trojice 369, Hope a Missing. TES v týmu udělali také několik změn, neodešli pouze knight a Jackeylove. Knight už je v organizaci od jejího vzniku a některými je považován za nejlepšího midlanera světa.

V první hře série nastoupil překvapivě Qingtian. Letošní nejlepší nováček Wayward tak do první hry šanci nedostal. A toto rozhodnutí se ukázalo jako chyba od TES: Qingtian se nechal častokrát odchytit a v teamfightech se mu také nedařilo. JDG tak šli do vedení 1-0 po první hře.

Druhou hru už jsme mohli vidět Waywarda, který si pro fanoušky přichystal exkluzivní Gnar gameplay. V potyčkách válcoval tým JDG, byl to právě on s knightem, kteří nacházeli důležité catche na začátku teamfightů. Nakonec se po 48.minutové hře podařilo dostat stav série na 1-1.

V dalším duelu to byli sice TES, kdo do zápasu vstoupil lépe, ale nakonec dominoval někdo jiný. Yagao ukázal své zkušenosti a dotáhl JDG k výhře v nejrychlejší hře celé BO5 série. JD Gaming tak měli match point a dva pokusy na ukončení série.

JackeyLove, tohle jméno museli mít hráči JDG v hlavách po čtvrté hře. JKL si zvolil Zeri, na které zazářil. 10 KDA a nejvíce uděleného poškození z celé hry, to byla Jackeyloveova Zeri. Poslední hra tak měla rozhodnout všechno, jedna jediná hra o titul čínského šampiona. JDG na modré straně, TES pak na strané červené.

Po dvaceti minutách hry vedli Top Esports o přibližně 2000 goldů, ztráta pro hráče JDG nebyla problém. Yagaův tým vyhrál několik teamfightů z deficitu a tak se dostali do lehkého vedení právě oni. Vedení už nepustili a stali se tak už podruhé šampiony LPL.

Kromě titulu v čínské lize si zajistili i postup na světový šampionát, který začíná už na konci měsíce. Mimo jiné si postup na Worlds zajistil i TES díky Championship bodům, které nasbírali v průběhu letošního roku. O další dvě postupové pozice se bude bojovat v následujících dnech.

Zdroj titulnej fotografie: Twitter/LPL

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.