Katastrofa na Skyesports: „Jak můžeme hrát na těchhle sr*čkách, když ostatní hrají na dobrých PC?!“

  • 24. 07. 2024 15:00
Zdroj titulní fotografie: X @CS2CIS

Komunita Counter-Strike 2 se obula do organizátorů šampionátu Skyesports po otřesném úvodním dni, kdy se odehrála pouze jedna hra. Mezi technickými problémy, výpadky proudu, příšerně neférovými herními podmínkami a dokonce šokujícím odstoupením je budoucnost akce ohrožena.

Šampionát Skyesports Championship odstartoval v Bombaji 23. července a od začátku bylo jasné, že týmy čekají krušné chvíle. Týmy měly problém vůbec CS2 na počítačích zapnout, protože celý den sužovaly neustálé problémy s internetem a výpadky. Nakonec byli organizátoři nuceni ukončit turnaj předčasně již po jediném zápase a přesunout veškeré zápasy na středu.

Nicméně situace na problematické akci se dále zhoršovala. Následovala řada klipů z akce, včetně jednoho, který ukazuje špatný stav používaných stolů. K tomuto názoru se připojil i hráč Eternal Fire XANTARES, který označil podmínky a akci za „ostudu“.

Později vyšlo najevo, že týmy používaly počítače se závratně odlišnými specifikacemi. „Hráli jsme na úplně hrozných počítačích, zatímco ostatní týmy měly počítače v pořádku. Museli jsme hrát oficiální zápasy z našich tréninkových místností: Jak můžeme hrát na těchhle srxčkách, zatímco ostatní mohou hrát na dobrých PC?“ dodal. Řekl hráč BetBoomu Nafany během včerejšího živého záznamu pořadu HLTV Confirmed. Po několika hodinách dohadování se BetBoom nakonec z akce úplně odstoupil a rezervoval si brzký ranní let domů.

Jsme přesvědčeni, že férová soutěž vyžaduje rovné podmínky pro všechny týmy, což se v současné době neděje,“ uvedla organizace BetBoom ve svém prohlášení o odstoupení. Nafany pokračoval a tvrdil, že ostatní týmy jako 3DMAX a The MongolZ neměly vůbec k dispozici tréninkovou místnost. „Promluvili jsme si jako tým a rozhodli jsme se, že není možné, abychom v tomto turnaji férově soutěžili, protože každou hodinu něco měnili.

Naznačil, že ostatní týmy zvažují, že budou následovat příkladu BetBoomu a z indického turnaje se také stáhnou, ale dodal, že je to „jejich rozhodnutí. Chápeme, že každý se chce dostat na RMR“. Díky rozhodnutí Valve zrušit otevřené kvalifikace na šanghajský Major se týmy snaží zúčastnit každé akce, která by jim přinesla body do RMR. Pokud tedy bude akce v Bombaji pokračovat, budou muset týmy přitvrdit podmínky, pokud chtějí přispět do kvalifikace na Major.

Turnaj je přinejmenším ohrožen. Bylo by velmi překvapivé, kdyby se jim ho podařilo zvrátit vzhledem k množství problémů,“ řekl SPUNJ v pořadu HLTV Confirmed.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.