Komunitou otřásá skandál: Elevate a její hráči čelí obviněním z podvodů, násilí a vydírání

  • 19. 08. 2024 13:50
Zdroj titulní fotografie: PGL

V komunitě CS vypukl vysoce sledovaný skandál, který zahrnuje organizaci Elevate a její hráče. Známý esportový insider obvinil některé členy týmu z řady závažných přestupků, včetně podvodu, vyhrožování, vydírání a dokonce i fyzického násilí.

Podle zveřejněných zpráv je hráč Nbgee12 podezřelý z toho, že používal nelegálně získané finanční prostředky k financování činnosti týmu Timbermen, který podporoval. Insider tvrdí, že Nbgee12 hackoval účty na PayPalu a použil tyto prostředky k nákupu zlata, které později vyměnil za hotovost.

Objevila se také obvinění, že hráči Elevate věděli o nelegálním původu prostředků použitých k financování jejich účasti na turnajích a dokonce pomáhali vytvořit fiktivní organizaci s názvem BadAssGaming, aby tyto transakce zakryli.

Kromě podvodu jsou Nbgee12 a jeho spolupracovníci obviněni z používání násilných metod k udržení kontroly nad situací. Insider tvrdí, že vyhrožovali lidem, kteří by mohli jejich činnost odhalit, a dokonce použili zbraně k jejich zastrašení. Byly také zaznamenány případy vydírání a obtěžování.

Komunita na tato obvinění reagovala s velkým pobouřením. Mnozí vyzvali k vyšetření a trestnímu stíhání viníků. Někteří uživatelé poznamenávají, že tyto činy poškozují pověst esportu a vyvolávají nedůvěru k organizacím spojeným s takovými skandály.

Hráč Nbgee12 naopak všechna obvinění popřel a označil je za „absurdní“ a „nepotvrzená“. Uvedl, že pokud by proti němu existovaly nějaké důkazy, dávno by byly zveřejněny.

Tento skandál přitáhl pozornost široké veřejnosti a je stále těžké říci, jaké důsledky bude mít pro všechny zúčastněné strany. V každém případě komunita CS bedlivě sleduje další vývoj.

Insider, který obvinění zveřejnil, vyzval každého, kdo má důkazy proti hráčům Elevate, aby je sdílel s novináři nebo příslušnými úřady. Také uvedl, že jeho účet po zveřejnění přestane být aktivní, aby se vyhnul možným hrozbám a odvetám ze strany obviněných osob.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.