Kontroverzní smooya: „Dřív jsem naháněl holky a dělal hlouposti,“ rozmluvil se o spolupráci s ITB

  • 29. 06. 2024 15:00
Zdroj titulní fotografie: Blix.gg

Owen „smooya“ Butterfield, jeden z prvních britských hráčů, kteří se kdy dostali do play-off turnaje kategorie Major na FACEIT London Major 2018, se po několikaleté pauze vrací zpět na profesionální scénu, přičemž se připojuje ke svému prvnímu týmu, Into the Breach, s novými cíli a motivací. Na jarním finále BLAST Premier posléze poskytl rozhovor o nové sestavě ITB, jeho osobním růstu a cílech do budoucna.

Motivace pro návrat na profesionální scénu po několikaleté pauze

Smooya poznamenal, že hru vždy hrál, protože ji miluje, a čekal na vhodnou příležitost, aby se mohl vrátit. Mimo profesionální kariéru se angažoval v Pro League, FPL a v různých mixech, z nichž jeden se dokonce kvalifikoval na RMR. S ITB však dostává možnost hrát s kýmkoli a může si přivést hráče podle svého výběru. Organizace ho hodlá podporovat jako hráče, aniž by se snažila měnit jeho původní kvality, což je podle něj klíčové pro udržení jeho herního potenciálu.

Jestli ITB nebude mít žádné výsledky a nekvalifikuje se na žádné LANs, je to na mě

Smooya také přiznal, že se aktivně podílel na formování týmu. Uvědomoval si, že je to jeho projekt a v případě neúspěchu bude odpovědnost na něm. Organizace ITB mu totiž dala téměř úplnou volnost v jednání a on se rozhodl převzít odpovědnost za výsledky týmu.

Proč zrovna současná podoba soupisky?

Dosud tým zahrnoval hráče jako juanflatroo, sinnopsyy a Keoz. Smooya uvedl, že s nimi ještě netrénoval, protože tým stále hledá pátého hráče. Zdůraznil, že Keoz je finalista Majoru a velmi dobrým hráčem, zatímco juanflatroo a sinnopsyy jsou hlasití a ambiciózní hráči jako on sám. Smooya se těší, že s nimi bude soutěžit na LAN turnajích.

Cíle týmu a vize do budoucna

Co se týče cílů týmu, smooya řekl, že se jedná o dlouhodobý projekt. Kvůli novým pravidlům se nemohou dostat na Major přes otevřenou kvalifikaci, ale hodlají pracovat na kvalifikacích pro různé soutěže, jako je Kolín nad Rýnem nebo ESL Challenger. Hlavním cílem týmu je nejprve se na tyto akce kvalifikovat, poté se jich trvale účastnit, vyhrávat a dále se rozvíjet.

Dřív jsem naháněl holky a dělal hlouposti

Smooya podotkl, jak se změnil v průběhu času. Říká, že nic člověka nedonutí dospět rychleji než platit vysoké daně a mít zkušenosti s některými ženami, se kterými se setkal. Popisuje se jako stará duše v mladém těle a zmiňuje, že je nyní soustředěný na hru a zlepšování se, a ne na rozptýlení, jako bylo nahánění dívek a dělání hloupostí, které nemají význam. Přesto však tvrdí, že je takový, jaký je, a to se nezmění.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.