Konzistentní „bunny hop script“ bez cheatů? Tato závažná chyba to stále umožňuje

  • 10. 11. 2023 22:00
Zdroj titulní fotografie: CS2Guides

Jedna ze základních technik pohybu ve hrách je opět v popředí hry Counter-Strike, ale ne tak, jak všichni očekávali. Populární Zuhn našel exploit, který umožňuje důsledně dosahovat dokonalých bunny hopů díky omezení FPS hry na hodnotu 32, přidávajíc tak další chybu do již dlouhého seznamu chyb v CS2.

Video, ve kterém Zuhn chybu představuje, získalo velkou pozornost na všech hlavních platformách, protože se dost možná jedná o jeden z nejvíce narušujících exploitů od doby, co CS2 vyšlo. I když tento exploit přímo nedovoluje jen držet mezerník a bunny hopovat stovkami mil za hodinu, dělá bunny hop skoky mnohem konzistentnější a snazší na provedení.

Dokonce i samotný Zuhn, který je znám svým neuvěřitelným pohybem a hratelností, byl exploitem překvapen. Mnozí uživatelé video zpochybňovali, vzhledem k tomu, že Zuhn je často označován za cheatera, ale sám podezření vyvrátil v odpovědích s tím, že chyba skutečně funguje.

Na chybu po 2 týdnech od vypuštění videoklipu upozornil i český tvůrce obsahu czMarv. Ten se nejen systematicky věnuje podobným problémům spojeným s nejnovějším Counter-Strike, ale také potvrdil současnou funkčnost tohoto exploitu. Přičemž poukázal i na další zajímavé a méně známé problémy hry.

Exploit je navíc dostupný pouze pro hráče s grafickými kartami NVIDIA. Nekompabilita AMD s CS2 pokračuje i zde, i když lze chybu simulovat namísto konzolových příkazů pomocí softwaru AMD Adrenaline.

Pokusy společnosti Valve o omezení bunny hoppingu původně začali snížením maximální rychlost pohybu, přičemž špatně provedený bunny hop váš pohyb prakticky zastaví. Využitím této chyby však tyto aspekty téměř zcela vymizí. Stojí to však za to?

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.