Kvalifikační fiasko na cestě na Major! „Co ku*va děláte?“ vzkázal organizátorům srbský trenér

  • 11. 01. 2024 20:00
Zdroj titulní fotografie: Medium

Otevřené kvalifikace na PGL Copenhagen Major jsou v plném proudu, přičemž laťka prvního Majoru v CS2 je vysoká. Bohužel se však ukázalo, že tyto kvalifikace jsou ve velké míře zaplaveny podvodníky, z nichž někteří již byli naštěstí zabanováni.

Trenér herní organizace Bleed Esports, Aleksandar „kassad“ Trifunović, sdílel na sociální sítích klip, na kterém jeden z týmů v jedné ze svých her otevřené kvalifikace hrubě podvádí. Za stavu 18:16 se celý tým naskládal na A site na mapě Mirage poté, co protivníci začali postupovat přes rampu. Protože věděli, že soupeři ustupují, rozhodli se podvodníci dokonce protlačit smoke, což je za všech okolností považováno za absolutně absurdní.

Podvodníkům se nakonec podařilo probojovat se až do třetího kola otevřené kvalifikace. „Co k**va děláte?“ vzkázal kassad organizátorům prostřednictvím příspěvku na sociální síti X. Celá situace byla navíc způsobena tím, že turnaj měl již řadu dalších problémů, přičemž však cheateři patřili k těm nejzávažnějším.

Případ, na který srbský trenér upozornil, není rozhodně jediným, který v posledních dnech vzbudil pozornost. Tým Lazer Cats například tvrdil, že jejich bývalí soupeři byli zabanováni za „neférovou hru“, což jim otevřelo druhou šanci. Dalším incidentem, kterým se zabýval tvůrce obsahu Ozzny, byl klip, na kterém tým Never More hrubě podvádí v zápase proti Movistar KOI.

Hráči nejsou s dosavadní organizací otevřených kvalifikací ze strany PGL příliš spokojeni. Kromě podvodníků v několika hrách byly kvalifikace logistickou katastrofou, nefungovaly registrační stránky, anticheatovací program shazoval hráčům počítače a další. S ohledem na to se komunita obává nadcházejícího Majoru a nelze jim to mít za zlé.

Přesto akce probíhá relativně podle plánu a některé týmy se již probojovaly do uzavřených kvalifikací. Tam se utkají mezi sebou o místa v místních RMR, kde se nejlepší světové soupisky utkají o místo na samotném kodaňském Majoru. RMR se pak naštěstí uskuteční v offline prostředí.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.