Legenda z Astralis míří do akademie, zamění si místo s talentem!

  • 25. 04. 2023 10:00
Zdroj titulní fotografie: Wewatch.gg

Dánská organizace Astralis, tehdy veleúspěšná a až nezastavitelná noční můra každého tehdejšího týmu, který se jim postavil do cesty. V dnešní době je však situace někde jinde a organizace se snaží dělat vše pro to, aby se do těchto dob opět vrátila, přichází na povrch další větší změna!

Astralis oznamuje na svých sociálních sítích změnu ve svých soupiskách. Andreas "Xyp9x" Højsleth se "v nadcházejícím období" přesouvá do akademického týmu Astralis Talent. Uvolňuje tím místo pro Alexander "Altekz" Givskov, který byl automaticky povýšen do týmu hlavního.

Zpráva o přesunu obou hráčů přišla krátce poté, co se Astralis nedokázali kvalifikovat na nadcházející BLAST.tv Paris Major a kvůli průběžnému vykazování nedostatečných herních výkonů jako týmový celek.

"V průběhu roku 2023 podával Altekz konzistentní výkony na vysoké úrovni a myslíme si, že v současné době je jedním z nejtalentovanějších hráčů ve své roli," komentoval Kasper Hvidt, sportovní ředitel Astralis. "Z tohoto důvodu a v návaznosti na přání trenérů prvního týmu s Altekz v nadcházejícím období pracovat jsme se s Xyp9x domluvili, že týmu talentů pomůže."

Xyp9x a Astralis po 7 letech

Xyp9x byl součástí Astralis od založení organizace samotné v lednu 2016, ale jeho účast s tehdejší soupiskou sahá až do roku 2014, kdy se spolu s Nicolaiem "device" Reedtzem a Peterem "dupreeh" Rasmussenem připojil k týmu Dignitas.

Nejúspěšnější kariérním období ho potkalo během sedmileté spolupráce s Astralis, s nimiž během úspěšné éry vyhrál čtyři majorové tituly - tři z nich byly po sobě jdoucí vítězství - a kromě toho se může pyšnit dalšími 15 trofejemi z velkých turnajů, včetně IEM Katovice 2017 a 2019.

Prostřednictvým webových stránek organizace se vyjádřil k aktuální situaci ohledně Astralis:

"Stále jsem velmi zklamaný, že jsme se nekvalifikovali na Major... organizace jako Astralis se musí účastnit všech Majorů a nakonec být schopna bojovat o titul,"

"Když jsme tuto příležitost nevyužili podruhé za sebou, je jasné, že musíme zvážit všechny možnosti. Znám hru a vím, jak k ní přispívám, ale zároveň jsem do morku kostí Astralis a udělám vše pro to, abychom se posunuli dál."

"Lidé, kteří jsou mi blízcí, vědí, že jsem týmový hráč, a i když si nyní dávám od A týmu pauzu, budu vždy připraven pomoci organizaci a týmu, jehož jsem součástí od samého začátku."

"V týmu talentů je mnoho talentovaných hráčů a já se těším, že jim budu moci pomoci. Samozřejmě doufám, že mé zkušenosti a znalosti z nespočtu velkých mezinárodních turnajů mohou hráče ještě více (pozvednout)."

Zdroj informací čerpán z oficiálních stránek organizace Astralis.gg.

Aktuální sestava Astralis vypadá po změně následovně:

Lukas "⁠gla1ve⁠" Rossander
Benjamin "⁠blameF⁠" Bremer
Nicolai "⁠device⁠" Reedtz
Christian "⁠Buzz⁠" Andersen
Alexander "⁠Altekz⁠" Givskov

Peter "⁠casle⁠" Ardenskjold (coach)

Akademický tým změnil strukturu na:

Kristoffer "⁠Kristou⁠" Aamand
Patrick "⁠Patti⁠" Larsen
Alexander "⁠br0⁠" Bro
Mikkel "⁠MistR⁠" Thomsen
Andreas "⁠Xyp9x⁠" Højsleth

Mathias "⁠R0nic⁠" Pinholt (coach)

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.