Lionscreed čelí finančním sporům a vyřazení z NLC

  • 04. 06. 2024 11:00

Lionscreed, významný tým v evropské League of Legends scéně, se v poslední době zmítá ve finančních kontroverzích, které vyústily v jeho okamžité vyřazení z NLC. Toto rozhodnutí následovalo po sérii událostí, které upozornily na neschopnost týmu a vedení dostát svým finančním závazkům, což vrhlo stín na jeho dříve ambiciózní plány.

Situace se začala zamotávat, když bývalý trenér Zero Tenacity Kim „Eunko“ Eun-seok na sociálních sítích odhalil, že Lionscreed nezaplatil svým hráčům a zaměstnancům. Podle různých zdrojů má organizace údajně dluhy ve výši tisíců eur, přičemž několik plateb bylo opožděno nebo nezaplaceno. Ačkoli se společnosti Lionscreed podařilo do dubna pokrýt některé dlužné mzdy díky příspěvkům manažera týmu Robina „Robinho“ Chenga, značné finanční problémy přetrvávají.

Hráči, jako jsou importovaní jihokorejští hráči Kim „Yohan“ Yo-han a Kang „Tempt“ Myung-gu, se údajně potýkali s nevyhovujícími životními podmínkami a byli nuceni sami hradit své výdaje, původně slíbené jako součást platu. Tato finanční zátěž vážně ovlivnila morálku týmu, což vedlo ke snížení motivace a špatným výkonům během scrimů a zápasů.

Jak se finanční krize prohlubovala, interní komunikace odhalila pokusy generálního ředitele Abdiqaniho „Abdi“ Ahmeda a Robinha o zmírnění situace. Údajně se snažili Eunka přesvědčit, aby svá prohlášení odvolal a řekl, že lhal, což se nestalo. NLC se v reakci na tyto kontroverze rozhodla vyřadit Lionscreed, což mělo další dopad na pověst týmu.

Špatné finanční hospodaření vedlo také k narušení důvěry uvnitř týmu. Někteří hráči přestali chodit na tréninky a celkový duch v týmu se zhoršil. Navzdory vítězství v NLC bylo vystoupení Lionscreedu na EMEA Masters zklamáním, ve skupinové fázi měl tým bilanci 1-5, což bylo přičítáno nedostatku tréninků a vnitřním neshodám.

K dramatu přispěla i známá esportová osobnost Veteran, který se podělil o svůj zážitek s majitelem Lionscreedu Abdim. Na jedné z reálných párty Abdi údajně Veteranovi vyhrožoval, že ho praští do obličeje, a to po ostré výměně názorů, kdy ho Veteran obvinil, že je podvodník a chronický lhář. Veteránův popis incidentu zdůraznil nejen Abdiho agresivní reakci, ale také zjevnou frustraci a únavu lidí kolem něj, což naznačuje, že takové chování není neobvyklé.

Odstranění Lionscreedu z NLC zanechalo organizaci v nejisté pozici. Přestože je vyvíjeno úsilí o stabilizaci týmu a řešení finančních závazků, cesta k nápravě je plná problémů. Probíhají jednání s potenciálními novými posilami a trenérským štábem, ale budoucnost týmu zůstává nejistá. Místo nich v NLC nastoupí vítěz NLC 2 - BlueWhites.

Závěrem lze říci, že nedávné kontroverze týmu Lionscreed vrhly na jeho činnost výrazný stín, což vedlo k jeho vyloučení z NLC a vyvolalo otázky ohledně jeho finanční stability a manažerských postupů.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.