Maniac obviněn ze sexuálního obtěžování: „Předstíral, že padá, aby jí mohl sahat na prsa a zadek“

  • 05. 09. 2024 15:00
Zdroj titulní fotografie: Digitec

Další obvinění se objevilo poté, co komentátor a moderátor Counter-Strike 2 Mathieu „Maniac“ Quiquerez popřel obvinění, že sexuálně napadl několik žen na afterparty pořádané G2 Esports v Lafayette, místě v blízkosti nádraží King's Cross v Londýně.

Quiquerezovo popření přišlo 4. září poté, co byl dnes obviněn ze sexuálního napadení Hannah Marie, freelance esportové novinářky a manažerky akcí Play New Meta. Marie tvrdí, že ji Maniac „osahával, nevhodně se jí dotýkal, třel se o ni a chytal ji na zadek“, zatímco stál za ní na party, přestože Marie tvrdí, že jasně projevila „nepohodlí a žádnou odezvu“.

Ačkoli byl Maniac opilý, vypadal, že si je svých činů minimálně první hodinu těchto incidentů plně vědom,“ napsala Marie. „Když akce skončila, byla jsem tak šokovaná a vyděšená, že jsem cestou domů zvracela.

Marie uvedla, že incident okamžitě nahlásila „příslušné společnosti“, která následně navrhla interní vyšetřování a „potvrdila Mariiny obvinění“. Poté, co požádala o písemné potvrzení výsledků vyšetřování, tvrdí, že byla omylem přidána do e-mailové korespondence, kde údajně společnost diskutovala o tom, že její žádosti ignoruje.

V reakci na to Quiquerez na X napsal, že má „drasticky odlišné vzpomínky na události“ a že „nevěří, že došlo k jakémukoli sexuálnímu napadení“.

Zároveň oznámil, že odstoupí z vysílacího týmu EPL. Od roku 2019 se pravidelně podílel na různých produkcích ESL, vedle práce pro BLAST a PGL – posledně jmenovaná ho zapojila na letošním Majoru v Kodani.

Od prohlášení moderátora se ozvali i další účastníci zmíněné party se svými vlastními obviněními; Daisy Powers, interviewerkа, tvrdí, že ji také „Maniac několikrát osahával“, a esportový bavič Jack „Jacky“ Peters zveřejnil čtyřminutové video, ve kterém podpořil tvrzení Powers a dodal, že Quiquerez údajně obtěžoval jeho snoubenku tím, že opakovaně předstíral, že padá, aby jí mohl „sahat na prsa a zadek“.

Peters rovněž tvrdil, že on a několik přátel byli nuceni „blokovat Maniaca tělem“, aby ho oddělili od Powers, a že Quiquerez je následoval, když se přesunuli.

ESL FACEIT Group nedávno vydala prohlášení ohledně obvinění v e-mailu zaslaném Esports.GG. „Jsme si vědomi obvinění vznesených proti talentu, který se letos objevil na analytickém stole EFG,“ napsala v reakci. „Ačkoli k incidentu nedošlo na akci EFG, bezpečnost fanoušků, hráčů a personálu je naší prioritou číslo jedna. Záležitost vyšetřujeme a do budoucna nebude tato osoba součástí probíhajícího vysílání ESL Pro League.

Podle zprávy portálu Dust2.us se akce, kde k údajnému incidentu došlo, konala na BLAST Premier Fall Finals Afterparty v Londýně.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.