„Naším cílem je do roku 2027 uspořádat další Major,“ hlásí vedoucí esportu v Riu de Janeiru

  • 14. 10. 2024 16:00
Zdroj titulní fotografie: Say Hueque

Chandi Teixeira, vedoucí herního průmyslu a esportu v Riu de Janeiru, pro server Dust2 Brasil prozradil, že město aktivně pracuje na možnosti uspořádat další Major turnaj v Counter-Strike 2 do konce roku 2027. Rio již hostilo jeden z posledních velkých turnajů éry CS, a nyní je cílem města přivést Major CS2 zpět do jeho arény.

Podle Teixeiry už městské úřady zahájily jednání se všemi hlavními organizátory šampionátu. Hlavním cílem Ria je uspořádat Major v CS2 během příštích třech letech. To je ambiciózní úkol, který si městské úřady stanovily s ohledem na turistický potenciál a dědictví olympijských her z roku 2016.

Zahajujeme jednání se všemi organizátory šampionátu a naším cílem je uspořádat Major v CS2 do roku 2027,“ uvedl Teixeira. Dodal, že Rio de Janeiro má velkou turistickou přitažlivost a silnou infrastrukturu, která bude dědictvím po olympijských hrách.

Město má velké turistické výhody a četné arény, včetně těch, které byly použity během olympiády. Tyto faktory, stejně jako široká síť hotelů, činí z Rio de Janeira atraktivní destinaci pro velké esportové akce. Teixeira vysvětlil, že každá organizace má své vlastní priority a cíle a město je odhodláno spolupracovat s organizátory, aby dosáhli společných cílů.

Chandy Teixeira také nastínil další plány na rozvoj esportu v Rio de Janeiru. Hlavní cíle zahrnují pokračování v posilování města jako místa konání velkých akcí, rozšiřování veřejných herních arén, integraci esportu do olympijských vesnic a podporu místních turnajů.

Mým snem pro nadcházející roky je vytvořit tým Time Rio, který bude reprezentovat naše město na mezinárodní scéně,“ zdůraznil Teixeira. Podle něj se vytvoření týmu může stát realitou díky rozvoji tréninkové základny a podpoře místních talentů.

Major v CS2 bude velkým úspěchem pro Rio de Janeiro a přitáhne pozornost světa na brazilskou esportovou scénu. Předchozí Major v Riu byl důležitou událostí, která ukázala, že město je schopno hostit špičkové esportové soutěže.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.