Nejhranější mapa režimu Premier? Až 35% zápasů se dle Leetify odehraje na mapě Dust 2

  • 14. 05. 2024 19:48
Zdroj titulní fotografie: Valve

Hra 25. dubna obdržela velkou aktualizaci, která do soutěžního fondu map implementovala mapu Dust 2, která nahradila Overpass. Ačkoli se toto rozhodnutí mnoha hráčům nelíbilo, nejnovější údaje ukazují, že mapa je v režimu Premier nesmírně populární.

Po spuštění aktualizace se do hry okamžitě vrhlo velké množství hráčů, kteří se pustili do hraní Dust 2. Od 13. května je tato mapa podle údajů z Leetify nejhranější ze všech sedmi map v aktivním fondu. Mohla se pochlubit 35procentní mírou hratelnosti, což je přesně dvakrát více než druhá mapa v pořadí, Mirage, která měla 17,5 procenta.

The playerbase has spoken
byu/Meirgus inGlobalOffensive

Když se Dust 2 znovu dostal do poolu map Counter-Strike, obrovská část komunity zůstala rozzuřená. Argumentovali tím, že s uvedením CS2 se jí nedostalo tolika grafických změn jako na Overpassu. A co je důležitější, druhá jmenovaná byla podle nich takticky mnohem náročnější.

Nicméně pokud jsou údaje z Leetify přesné, Valve se rozhodlo správně, protože spousta hráčů si ji zřejmě užívá. To, že třetina z nich všech hraje Dust 2, je obdivuhodné. Tato mapa je pravděpodobně nejikoničtější v historii Counter-Strike, takže její popularita je více než očekávaná.

Poslední velká aktualizace navíc začala rozdávat i bany cheaterům. Počet účtů, na které dopadlo banovací kladivo, každým dnem stoupá. Proto by se do režimu Premier, kde hackeři řádili nejvíce, mohlo vrátit mnohem více hráčů.

V turnajích první úrovně jsme se zatím nedočkali toho, že by se Dust 2 vrátil do obliby. Dne 14. května začal BetBoom Dacha Belgrade, kde se Dust 2 odehrál. Byla vybrána v zápase mezi MOUZ a BetBoom, přičemž první jmenovaní zvítězili 13-11.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.