Nejnovější aktualizace vyhazuje hráče za příliš rychlé pohyby: Falešné detekce vyvolávají chaos

  • 20. 08. 2024 16:00
Zdroj titulní fotografie: Valve

Valve dnes vydalo aktualizaci pro CS2 zaměřenou na ukončení hardwarově asistovaného proti-strafování. Už se však objevily nechtěné vedlejší účinky: hra nyní vykopává nevinné hráče za rychlé mačkání tlačítek.

Zdá se, že jsou způsobeny příliš citlivým kódem pro detekci strafování, jak hlásí hráči na subredditu CS a X. Dokud se citlivost nesníží na rozumnější úroveň, měli byste být varováni před opakovaným mačkáním tlačítek pro pohyb do stran (což jsou A a D pro většinu hráčů CS2), pokud hrajete na oficiálních serverech Valve, můžete být vyhozeni.

update's been out for 20 minutes and ive already been false kicked for input automation
byu/Habbie_SF incs2

Aktualizace CS2, která byla vytvořena jako protiopatření především proti technologiím Snap Tap od Razeru a Rappy Snappy od Wootingu, měla za cíl zachovat rovné podmínky v kompetitivních střílečkách. Komunita aktualizaci jednohlasně přivítala. Avšak její současná chybná implementace pochopitelně zasáhla nervy mnoha hráčů, což je zřejmé, protože počet stížností mezi fanoušky CS2 stále roste.

Je to velmi laciný způsob boje proti null bindům, když se nemohu ani hýbat tak, jako už více než deset let,uvedl jeden z hráčů.

Hráči teď dostanou kick za to, že mají skutečně dobrý pohyb, ale nehorázní hackeři, kteří se točí, bunnyhopují ze spawnu na spawn a všechny nepřítele pozabíjejí, jsou v pohodě.

Ropz, jeden z prvních profesionálů CS2, který pozvedl svůj hlas proti nyní zakázanému softwaru pro strafing, jako je Snap Tap od Razeru, dnes také promluvil o blokacích. „Falešně pozitivní vyhazování hráčů ze hry se mohou stát, ať to opraví,“ napsal na X rifler FaZe Clanu.

S zákazem automatizace vstupu však nebylo ovlivněno pouze proti-strafování. Po aktualizaci hráči tvrdí, že nejsou schopni provádět své jump-throw bindy. Podobně se zdá, že stejný osud potkal i bunnyhop bindy, alespoň podle zpráv od komunity hráčů.

Uvidíme, jak rychle Valve zdokonalí detekční kód, aby odfiltrovala většinu falešně pozitivních případů. Za současného stavu věcí však nebuďte šokováni, pokud ve svých zápasech Premier uvidíte vyhození svého spoluhráče nebo nepřátelského hráče.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.