Největší přestupy v historii CS: Pimp odhaluje klíčové okamžiky, které změnily scénu

  • 06. 10. 2024 21:00
Zdroj titulní fotografie: X @akshonesports

Slavný analytik a bývalý hráč Jacob „Pimp“ Winneche se podělil o své názory na největší přestupy v historii CS. Podle něj přestupy vždy hrály klíčovou roli při formování dynamiky profesionální scény a některé z nich zůstanou navždy v paměti fanoušků hry.

Zde je seznam přestupů, které Pimp považuje za nejdůležitější a nejvýznamnější v historii CS:

dev1ce do NIP
Prvním přestupem, který Pimp zmínil, byl přestup dev1ce z Astralis do NIP. Tento přestup šokoval mnoho fanoušků, protože do té doby zůstávalo jádro Astralis pohromadě, navzdory pauzám jednotlivých hráčů. Bohužel však kvůli zdravotním problémům dev1ce nepřinesl tento přestup očekávané výsledky pro NIP.

Tento přestup byl prvním skutečným rozpadem jádra Astralis. Byla to velká rána pro dánskou scénu a mnoho fanoušků si ten okamžik stále pamatuje,“ komentuje Pimp.

Ropz ve FaZe
Podle Pimpa byl jedním z nejúspěšnějších přestupů přechod ropze do FaZe Clan. Tento přestup pomohl FaZe vyhrát Intel Grand Slam, stejně jako takové turnaje, jako jsou IEM Katowice 2022, IEM Cologne 2022 a PGL Major Antwerp.

Pro mě byl tento přestup nejzřejmější rozhodnutí. ropz byl jedním z nejlepších hráčů světa a jeho přestup do FaZe pomohl týmu stát se nejsilnějším v jeho historii,“ uvedl Pimp.

Kjaerbye do North
Nejkontroverznějším přestupem byl přechod Kjaerbyeho do North. Poté, co byl uznán za MVP Major Atlanta 2017, jeho rozhodnutí opustit Astralis šokovalo všechny, zejména poté, co Astralis našli náhradu v Magiskovi a vyhráli tři majory v řadě.

Tento přestup bude zapamatován jako jeden z nejzáhadnějších a možná i nejnešťastnějších v historii Counter-Striku,“ řekl Pimp.

Gla1ve do Astralis
Jedním z nejvlivnějších přestupů byl přechod gla1ve do Astralis. Pomohl týmu vyhrát čtyři majory a stát se nejúspěšnějším týmem v historii CS.

Mnoho lidí tehdy o tomto přestupu pochybovalo, ale ukázalo se, že to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí pro Astralis i pro gla1veho,“ dodává Pimp.

s1mple do Liquid a zpět do NAVI
Poslední na seznamu Pimp zmínil dvě velké dohody týkající se s1mpleho - jeho přestup do Liquid a návrat do NAVI. První hvězdný hráč, který se připojil k týmu ze Severní Ameriky, pomohl Liquid postoupit na další úroveň a jeho návrat do NAVI byl klíčovým okamžikem při budování nejsilnějšího týmu v historii hry.

Přestup s1mpleho do Liquid a jeho návrat do NAVI byly okamžiky, které ho navždy zapsaly do historie jako nejlepšího hráče CS,“ shrnuje Pimp.

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.