„Nikdy nebude na prodej,“ hlásí Team Spirit o své superhvězdě, než uvedl částku 5 milionů dolarů

  • 01. 06. 2024 18:00
Zdroj titulní fotografie: ESL

V obsáhlém rozhovoru s Erikem Šokovem uvedl skaut týmu Spirit, Alexej „OverDrive“ Birukov, do očí bijící částku o tom, kolik by bylo potřeba, aby vyměnili jejich mladou superhvězdu Counter-Strike z chladných, přízračných rukou, před tím, než rychle dodal, že by samozřejmě nechtěl jít nikam jinam.

Všem nám už dávno došly superlativy o dovednostech a kvalitách, které donk předvádí, sedmnáctiletý ruský fenomén, který v roce 2024 vzal tier 1 Counter-Strike útokem. Mladík si na IEM Katowice připsal rating 1,70 a stal se nejmladším hráčem v historii, který byl na turnaji vyhlášen MVP HLTV. Toto ocenění bylo vloženo mezi další dvě ocenění MVP na BetBoom Dacha Dubai 2023 a BetBoom Dacha Belgrade 2024.

Nejde však samozřejmě jen o ocenění a statistiky, ale i o způsob, jakým donk vše zvládá – „in-your-face“ styl na serveru i mimo něj, běhání a střílení až neuvěřitelným způsobem, díky kterému zkušení profesionálové občas vypadají jako nešťastní amatéři.

Vzhledem k tomu, že Team Spirit v poslední době předvádí skvělé výkony, není divu, že kolem týmu nadále krouží špičkové týmy - a zatímco sám donk už také prohlásil, že se nehodlá stěhovat, zkušený skaut organizace se v tomto rusky mluvícím rozhovoru pustil do trochu hypotetické úvahy.

Podle překladu na Redditu a přiblížení zasvěceného účtu na X, OverDrive zopakoval, že donk nemá žádnou touhu odejít kvůli týmovému prostředí a kamarádství, ale pokud by mělo dojít k dohodě, pouhý milion dolarů by nestačil. Pět milionů určitě není málo - pro srovnání, G2 údajně podepsali m0NESYho v říjnu 2021 ve věku 16 let za 600 000 dolarů.

"donk is never for sale, never. Team Spirit has every structure he needs that no other superteam can offer him. His cost is around $5,000,000"
byu/SvoikhNeBrosaemZ inGlobalOffensive
>

Ohodnotit

0

Komentáře

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.